Nefunkční spojení s DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunkční spojení s DB – PHP – Fórum – Programujte.comNefunkční spojení s DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mholec0
Newbie
29. 8. 2008   #1
-
0
-

Už od včerejšího dne řeším jeden problém se skriptem, který mi funguje na localhost a nefunguje na ostrém serveru web4ce (kdy je mimochodem všechno naruby)...

index.php // zkráceno na nezbytnou část



include("includes/mysql.php");
mysql_spojeni("localhost","root","","db");


mysql.php // zkráceno na nezbytnou část


function mysql_spojeni ($host,$user,$pass,$base) {
global $dbc;
$dbc = mysql_connect ($host, $user, $pass) OR die ('Došlo k problémům během připojování k databázi: '. mysql_error());
$dbs = mysql_select_db ($base) OR die ('Došlo k problémům při výběru databáze: '. mysql_error());
}


Problém? Nefunguje mi žádný mysql dotaz v index.php ani v ostatních include souborech. Za tobu řešení problému už vím, že:

- vše funguje na localhost s PHP 4
- všechny inkluze fungují
- funkce v mysql.php se vykoná
- připojení k DB je zadáno zcela správně a připojení proběhne
- nepomáhá zaměnit include za require ani za include_once atd...

Měl někdo někdy podobný problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
Reklama
Reklama
bukaj0
Věrný člen
29. 8. 2008   #2
-
0
-

mholec
mysql_spojeni("localhost","root","","db");
Používáš na ostrém serveru doufám správné údaje přidělené provozovatelem hostingu a ne tohle, že?

Nefunguje mi žádný mysql dotaz v index.php ani v ostatních include souborech.
Jak se to přesně projevuje? Vypisuje to nějakou chybu? Nevypisuje? Pak si vypiš po každém dotazu mysql_error()[1], to prozradí více.

[1] http://php.net/mysql_error

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
mholec0
Newbie
29. 8. 2008   #3
-
0
-

To bukaj : Ahoj a díky za reakci. Připojení k DB funguje, je to ověřený -> správný údaje používám. Zkoušel jsem tam zadat mysql_error ale nevrací mi to nic. Jako by vše v pořádku fungovalo.

Teď mě ještě napadlo, jestli není nějaký brajgl přímo v DB, takže to jdu ještě projít fo PHPmyAdminu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
mholec0
Newbie
29. 8. 2008   #4
-
0
-

Tak jsem na to přišel. Poskytovatel mi poslal nějaký nesmyslný údaje k připojení, který sice fungovali ale zároveň nefungovali. Až Vám web4ce pošle, že host je sql.domena.cz, tak je to kravina. Nejdřív je potřeba lognout se do PHPmyAdmin a tam je položka server. Ve finále je to něco jako bsrv1.web4ce.cz. Zajímavé je, že první varianta nehází žádnou chybu a chová se jako by všechno bylo v pořádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

Spojení výseče — založil renbon

Spojení string — založil vollf82

Spojení se serverem — založil Kenvelo

Spojení tabulek — založil Paja2

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý