Jquery tabs - kontraproduktivní refresh – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jquery tabs - kontraproduktivní refresh – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJquery tabs - kontraproduktivní refresh – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
juiCZe0
Návštěvník
29. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravím. Chtěl jsem v administraci jedněch Asp.net stránek udělat "tabbed interface" (záložkové rozhraní zní blbě), tak jsem kvůli již implementovanému jquery zvolil Jquery Tabs http://stilbuero.de/jquery/tabs/. Je tam několik divů pod sebou, nahoře na ně odkazy, a pomocí js se zobrazují a skrývají.
V jednom tabu je Obout editor http://www.obout.com/editor_new/, v druhém gridview na správu komentářů.

Pokud nastavím jako výchozí tab ten s editorem, editor se v pořádku načte, ale když přepnu na ten gridview a něco upravím, tak se to při refreshi zase vrátí na ten první tab s editorem.
Pokud nastavím jako výchozí ten s gridviewem, tak je editace ok, ale editoru se ze záhadných důvodů nenačte to textové pole.

Napadá někoho něco ? Chtěl bych aby se to otevřelo na výchozím tabu jen jednou, a po refreshi to zůstalo tam odkud byl refresh "zavolán".

Díky za jakoukoliv radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
Reklama
Reklama
nickJartin0
Návštěvník
29. 8. 2008   #2
-
0
-

jQuery UI Tabs (Tabs 3) umožňují zapamatovat si poslední otevřený "tab" v cookie http://docs.jquery.com/UI/Tabs/tabs:

Store the latest active (clicked) tab in a cookie. The cookie is used to determine the active tab on the next page load. Requires cookie plugin. The object needs to have key/value pairs of the form the cookie plugin expects as options. Available options: { expires: 7, path: '/', domain: 'jquery.com', secure: true }


$('.selector').tabs({ cookie: { expires: 30 } });

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.253.–
juiCZe0
Návštěvník
29. 8. 2008   #3
-
0
-

To mi nefunguje, je tento zápis správně ?

$('#administrace').tabs({ fxFade: true, fxSpeed: 'fast', cookie: { expires: 30} });

administrace je onen tabový div .. když použiju váš zápis pod tím mým, tak to nefunguje také.

Vyřešil jsem to pomocí autorova history packu (hijax), ale jeden řádek by byl lepší :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
nickJartin0
Návštěvník
29. 8. 2008   #4
-
0
-

Co se týče toho zápisu, nepoužíváte náhodou starší verzi jQuery UI Tabs? Nejnovější verze UI Tabs aka Tabs 3 (funguje pouze s jQuery 1.2.x): http://stilbuero.de/jquery/tabs_3/ případně demo http://ui.jquery.com/repository/latest/demos/functional/#ui.tabs. Zápis by měl pak vypadat nějak takto:

$("#tabsEx > ul").tabs({

fx: {
opacity: "toggle",
duration: "fast"
},
cookie: {
expires: 30
}
});

Pro fungování cookies je potřeba mít ještě tento plugin http://plugins.jquery.com/project/cookie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.253.–
juiCZe0
Návštěvník
29. 8. 2008   #5
-
0
-

Používal jsem 2.7, teď jsem tam hodil jquery UI core, tabs a rozchodil jsem jednoduché taby, ale čelím zásadnímu problému, jquery si snad samo odstyluje ty tab buttony, takže tam mám na bílém pozadí dva bílé nápisy, ten který je zmáčklý je pokaždé níž, což doopravdy nechci, předtím mi to se stylem tlačítek nedělalo vůbec nic.
Váš zápis s cookie nefunguje, nepřepíná to taby.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
nickJartin0
Návštěvník
29. 8. 2008   #6
-
0
-

No, co se týče těch stylů, tak jQuery jen přidává třídy, viz. http://docs.jquery.com/UI/Tabs/Theming, ale nemělo by to samo nic stylovat...
K tomu cookie bych poradil zkontrolovat jestli je opravdu přidán soubor jquery.cookie.js, taby mi to taky nepřepínalo, když jsem jej nepřidal... (ještě drobnost, aby to fungovalo, tak v tom zápise nesmí být volba selected :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.253.–
juiCZe0
Návštěvník
30. 8. 2008   #7
-
0
-

Nevšiml jsem si "At a bare minimum you should have the following CSS:
.ui-tabs-hide { display: none; }"
což jsem předtím měl takže mi to přišlo divné :) díky za rady, už to funguje na 3.0 s cookie dobře

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Tooltip a Tabs — založil James

FF - refresh — založil bbtrash

REFRESH V FF — založil leon

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý