Vysvětlení kódu v C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vysvětlení kódu v C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comVysvětlení kódu v C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
balaam0
Newbie
29. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravíčko. Opravdu se omlouvám za hloupý dotaz, ale učím se jazyk C# a narazil jsem na kus kódu, kterému nerozumím úplně přesně. Nebyl by někdo tak hodný a osvětlil mi to?



string strVysledek;
int intVysledek;
strVysledek = txtVstup.Text //textbox, do kterého uživatel něco píše
bool blnVstup;
blnVstup = Int32.TryParse(strVysledek, out intVysledek); // To je to, co nechápu. Proč strVysledek, out intVysledek? Co když to hodím naopak?
if (blnVstup == false) //mimochodem, kdy to hodí false?
Debug.Writeline("špatný vstup");
else
Debug.Writeline("vstup je v pořádku");


Omlouvám se, že obtěžuji s takovou triviálností, vysvětlení v knize jsem četl snad 30x a nic mi to nedalo (to je první, s čím mám problém :/ ), tak prosím o pomoc vás.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Reklama
Reklama
plmokn
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 8. 2008   #2
-
0
-

hodí to false, když uživatel nezadá pouze čísla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
balaam0
Newbie
29. 8. 2008   #3
-
0
-

No jde mi hlavně o tu syntaxi TryParse... Nepochopil jsem, proč je to zrovna takhle napsané. Co je na prvním místě, co značí out a co je na druhém místě?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Phoenix0
Super člen
29. 8. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
balaam0
Newbie
30. 8. 2008   #5
-
0
-

To Phoenix : Takže na prvním místě musí být pokaždé řetězec, na druhém integer? "out výsledek předá jako referenci" - jak tomu přesněji mám rozumět? Nezlob se, jestli jsem zabedněný. Angličtina mi nedělá problémy, ale terminologie v rámci tohoto problému ano. Ráno to zkusím ještě rozluštit :/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
czbero0
Stálý člen
30. 8. 2008   #6
-
0
-

že tu hodnotu zapíše do integeru, ktery předáš metodě TryParse
a c# patří do kategorie .NET

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
balaam0
Newbie
30. 8. 2008   #7
-
0
-

Ok, děkuju, už mlčim a ještě jednou pardon :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.241.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 116 hostů

Podobná vlákna

Vysvětlení kódu — založil ingiraxo

Vysvětlení kodu — založil Mutagen

Vysvětlení zadání — založil Adam

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý