Zkouším se naučit programovat mikroprocesory. Na začátek se mi nejvíce líbilo http://www.gemtree.cz/p84/index_cz.htm.
Bohužel mi nejde procesor naprogramovat. Do procesoru se program nezapíše - když z něj vyčítám program, vyčtu pouze prázdný program. Procesorem to není - zkoušel jsem už 3. Chybu jsem viděl v tom, že na pinu MCLR bylo při programování pouze 10,2V, vyměnil jsme R2 za 1k a napětí je 11,8V, ale nic to nevyřešilo. Už nevím, kde by mohla být chyba.
Omlouvám se jestli je to v nevhodné sekci, ale do asm jsme to nedal jelikož se ho to moc netýká...
Fórum › Offtopic
P84 nefunguje
no ja sem si delal pred lety jednoduchej programator na lpt.. .stacilo pripichnout 12V z kompu a jelo to pekne... akorat se na tom nedalo naprogramovat 12F675...
no a ted uz mam Asix presto... umi programovat temer cokoliv.. presel sem totiz na seriove programovatelny atmely a AVR
jinak pokud ses z prahy tak by to nebyl problem naprogramovat u me
Hm, z Prahy nejsem.
Ale zeptám se: na MCLR má být jaké napětí, aby se procesor naprogramoval? V datasheetu jsem to nenašel, a na internetu jsem našel různá napětí, od 10 do 13 V, tak nevím (ptám se proto, že mě to zajímá, samozřejmě není problém tam dát těch 14 V)
Zatím jsem nic nezkoušel. Zkusil jsem zkontaktovat jednoho kamaráda, který se před 2 roky odstěhoval na druhý konec republiky, a ten mi slíbil, že mi pošle naprogramovaný procesor, jestli se program v té desce vůbec rozběhne...
Tak, problém vyřešen.
Problém byl v diodě D5 - nevím proč tam je, ale sráží napětí na stavových pinech; A s externím napětím na pinu 4 byl zase problém s vadným krystalem...
To yaqwsx : no jestli je to to schema na webu tak D5 je tam evidentne na napajeni.. proste aby to slo napajet primo ze seriovyho portu... ikdyz je to zbytecnost a lepsi je to stejne rovnou z externiho zdroje...
vadny krystal? uf tak s tim sem se zatim nastesti nesetkal :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nefunguje IF? — založil RemykCzech
Nefunguje mi strcpy() — založil Bionik
Nefunguje mi kod — založil Theur
Proč to nefunguje — založil Radim Krsička
Nefunguje mi modul — založil Wolfik009