Přidat šum – Photoshop – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přidat šum – Photoshop – Fórum – Programujte.comPřidat šum – Photoshop – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petroff0
Věrný člen
1. 9. 2008   #1
-
0
-

Potřebuju získat stejný výsledek jako když se na výchozí vrstvu aplikuje filtr Add noise (gaussian monochromatic).
Problém:
Hledám nedestruktivní způsob - který nezmění výchozí vrstvu (ta je ve formě Smart Objectu ...její změna by vyžadovala rasterizaci => likvidaci SO)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.11.–
Reklama
Reklama
Mr. Q
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
1. 9. 2008   #2
-
0
-

aplikaci filtru na smart object by nemelo dojit k destruktivni editaci vychozi vrstvy (Smart Object se ti otevre jako novy soubor takze pokud se nepokousis upravovat primo soubor s vychozi vrstvou, tak nedochazi k nevratne editaci)a pokud se nepletu k rasterizaci nedochazi(onen aplikovany filtr se zobrazi podobne jako efekt stylu vrstvy spolu s maskou).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Petroff0
Věrný člen
1. 9. 2008   #3
-
0
-

Vysvětlím:
Pokud bych ve finále chtěl řekněme změnit parametry šumu, tak to nejde <-> tím myslím tu destruktivní změnu (a je jedno jde-li o úpravu obyčejné vrstvy nebo SO v režimu EDIT). Musel bych mít tu původní vrstvu "zálohovanou" s vyp.zobrazením (což je řešení pokud to nepůjde jinak).
Napadlo mě, jestli nejde dát šum do např. neutrální šedé vrstvy a nějak to prolnout.
Zkoušel jsem Linear Light:
> s 50% opacity- vypadá zdánlivě dobře, ale na histogramu je vidět zkreslení: u více tmavých (světlých) odstínů dojde k výraznému oříznutí tmavějšího (světlejšího) konce Gaus.křivky.
> s 100% opacity se Gaus zobrazí roztažený na 2x šířku (což odpovídá 2x Amount %) a dojde k posterizaci (chybí sudé odstíny)
PS.
-SO se vyskytuje na více místech kompozice (je nakopírovaný) a chci ho zkusit použít ke vkládání jiných obrázků (imitace nočního fota)
-použití filtru u SO v reverzibilní formě neznám, tak dík za tip
-------------------------
vivat Sm.Filters !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.11.–
Mr. Q
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
1. 9. 2008   #4
-
0
-

Asi jsem totalne tupej a nechapu o co se vlaste snazis :-) Ale radsi to zkusim znova:Tedy, rekneme, ze mas nejaky obrazek.Ten prevedes na SO a pote mas dve moznosti jeho editace a)dvojkliknes na jeho ikonku v palete vrstvy(odpovida volbe
Layer->SO->Edit Contents), tim se ti otevre jako novy soubor a mas moznost editovat ho primo = destruktivne b)nechas ho tak jak je a muzes na nej aplikovat filtry jak je libo s moznosti jejich nasledneho upraveni ci odstraneni.V tomto rezimu nemuzes pouzivat nektere nastroje(to bys musel SO rasterizovat).Pokud mas takto vytvoreny SO(tj. s aplikovanymi filtry apod.)je mozne ho znova prevest na SO a tak dal az donekonecna.

Doufam, ze ti nepripada, ze z tebe delam debila, ale snad neco z tohoto maleho "tutorialu" :-) vyresi tvuj problem

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Petroff0
Věrný člen
1. 9. 2008   #5
-
0
-

Ještě jednou díky, já jsem si to pak vybavil - symbol v místě jako layer style. Přesně to jsem potřeboval.
To co jsem zapomněl bylo, že pokud pokud použiju filtr přímo na SO (a nebudu ji rasterizovat!!!!) tak dostanu re-edit Smart Filter...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.11.–
Petroff0
Věrný člen
2. 9. 2008   #6
-
0
-

To Mr. Q : Malé upřesnění týkající se editace SO
Řekněme že ve file=MAIN.PSD máš vložený file=INC.PSD jako SmartObject a chceš udělat v tomto vloženém souboru nějaké změny.
SO->Edit Contents [OK] ... pozměnit ... ctrl-S ... ctrl-W
SO->Export Contents [Uložit][OK]
!!!! Bez tohoto nedojde k aktualizaci souboru INC.PSD !!!
ctrl-S ... ctrl-W
>open INC.PSD<

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.11.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Problem s funci SUM() — založil PetrUK

Přidat mezeru — založil Apik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý