Nové řádky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nové řádky – PHP – Fórum – Programujte.comNové řádky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

HoHo0
Newbie
1. 9. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám tento problém:
V komentářích mám text od uživatele, kde jsou nové řádky zapsány tímto: \n.
Takto je měním při vypisování na obrazovku na HTML řádky:

<?php

$text = str_replace("\n","" , $text);
?>


Ale je tam ten problém, že oni se ve zdrojovém kódu stránky zobrazí, takže vypadá pak takto:
Nějaký text

Další text


Jde nějak udělat, aby se již v kódu nezobrazovali?

Děkuji za odpověď.
Honza

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
codaa
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
1. 9. 2008   #2
-
0
-

Nevím jestli Vám úplně přesně rozumím, ale buď místo escape sekvence použít normální break tag, nebo zkuste použít php funkci nl2br(), nemusíte pak používat string replace a dle mého názoru je to krapet šetrnější. Nicméně, ve zdrojovém kódu by to mělo udělat jeden řádek, jelikož fce nl2br() nahradí odentrování právě break tagem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
HoHo0
Newbie
1. 9. 2008   #3
-
0
-

Já myslím, že mi rozumíte dobře, ale jestli jsem to naprogramoval správně, tak i funkce nl2br() bohužel udělá více řádků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 9. 2008   #4
-
0
-

To HoHo : Špatně si to zatím vysvětlil. Chceš \n nahradit, nebo se ho zbavit. Tim svým kodem se ho zbavíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
HoHo0
Newbie
1. 9. 2008   #5
-
0
-

Já ho potřebuju nahradit tagem , ale když to udělám tak, jak jsem již psal nebo funkcí nl2br(), tak mi to sice \n nahradí dobře, ale nechá mi to konečnej zdrojovej kód v HTML taky odřádkovanej na místech, kde bylo \n, což pouhej nedělá, takže tam nejspíš musí zůstat z php \n.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 9. 2008   #6
-
0
-

zkus
str_replace("\n", '', nl2br($str));

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
HoHo0
Newbie
1. 9. 2008   #7
-
0
-

Bohužel, ani toto mi nefunguje.

Všiml jsem si, že zde na programujte je to tak, jak chci i já. Když se koukneš u každého příspěvku do zdrojového kódu na tlačítko citace, tak tam je text v jednom řádku, ale když se podíváš na text příspěvku, který je pak v citaci, tak je v několika řádkách. Myslím, že by to mohla bejt úplně stejná situace, jako mám já.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
1. 9. 2008   #8
-
0
-

tak zkus $pole = split("\n", $text); echo join(" ", $pole); :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
HoHo0
Newbie
1. 9. 2008   #9
-
0
-

Tak ani tohle bohužel nefunguje na muj problém...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
1. 9. 2008   #10
-
0
-

sem jaksi vubec z popisu nepochopil o co se snazis

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
HoHo0
Newbie
1. 9. 2008   #11
-
0
-

Mám komentář od uživatele, který vypadá například takto:

Ahoj,

máš moc hezký stránky.


Jestli se nepletu, po uložení do MySQL databáze by to mělo vypadat nějak takto:
Ahoj,\n

máš moc hezký stránky.


Pokud pak nahradím \n html tagem <'br /'>, vypadá zdrjový kód v hotové stránce u uživatele takto:
Ahoj,<'br /'>

máš moc hezký stránky.


A já bych chtěl, aby vypadal takto:
Ahoj,<'br /'>máš moc hezký stránky.


Jenže nevím, jak ten nový řádek smazat, když ho nahrazuji tagem <'br /'>, ale on tam stále zůstává.

Ty apostrofy do <'br /'> normálně samozřejmě naptří, ale bez nich by nebylo vidět to br, jelikož je zakázaný html na programujte diskuzi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
1. 9. 2008   #12
-
0
-

tak jeste by se mohlo stat ze tam bude \r\n
nejsnadnejsi je to asi kouknout jak vypada export z DB

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
HoHo0
Newbie
2. 9. 2008   #13
-
0
-

Díky moc, přesně tuhle radu jsem potřeboval. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
2. 9. 2008   #14
-
0
-

takze pomohlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
HoHo0
Newbie
2. 9. 2008   #15
-
0
-

Lepší už to nemohlo bejt, ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Náhodné řádky z databáze — založil Forest

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý