Formulář vždy nahoře,jak na to?? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Formulář vždy nahoře,jak na to?? – Delphi – Fórum – Programujte.comFormulář vždy nahoře,jak na to?? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
David Čermák
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 9. 2008   #1
-
0
-

Mám takový problém s formulářem. Jde o to, že potřebuji aby formulář zůstal zobrazený na ploše i když uživatel klikne na "zobrazit plochu" ve windows. Prostě bych potřeboval poradit,jak udělat v Delphi aby byl formulář stále na ploše. Díky všem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.43.–
Reklama
Reklama
rX^0
Duch
2. 9. 2008   #2
-
0
-

FormShow si uprav takto :

procedure TForm1.FormShow(Sender: TObject);

begin
SetWindowPos(Handle, HWND_TOPMOST, Left, Top, Width, Height, SWP_NOACTIVATE or SWP_NOMOVE or SWP_NOSIZE);
setwindowlong(getwindow(self.Handle,GW_OWNER),GWL_STYLE,0);
setwindowlong(getwindow(self.Handle,GW_OWNER),GWL_EXSTYLE,0);
self.OnShow:=nil;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.220.–
David Čermák
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
2. 9. 2008   #3
-
0
-

rX^ napsal:
FormShow si uprav takto :

procedure TForm1.FormShow(Sender: TObject);
begin
SetWindowPos(Handle, HWND_TOPMOST, Left, Top, Width, Height, SWP_NOACTIVATE or SWP_NOMOVE or SWP_NOSIZE);
setwindowlong(getwindow(self.Handle,GW_OWNER),GWL_STYLE,0);
setwindowlong(getwindow(self.Handle,GW_OWNER),GWL_EXSTYLE,0);
self.OnShow:=nil;
end;



nejak me to nefunguje, kdyz kliknu na "zobrazit plochu" tak mi formular zmizi, proste potrebuju udelat to, aby byl muj formular jakoby prilepeny na plose, i kdyz se klikne na "zobrazit plochu" aby nezmizel .... diky moc vsem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.43.–
Bimbo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 10. 2008   #4
-
0
-

To David Čermák :

Mr. Google odpovídá 5. výsledkem na:
http://www.bsdg.org/SWAG/DELPHI/0397.PAS.html

procedure TYourForm.FormCreate(Sender: TObject);
begin
SetWindowPos(YourForm.Handle,
HWND_TOPMOST,
0, 0, 0, 0,
SWP_NOMOVE OR
SWP_NOACTIVATE OR
SWP_NOSIZE);
end;

{However, you need to keep reminding Windows to restore your window to the
top of the z-order ahead of any other topmost windows by adding the
following to the form's OnPaint event. Otherwise, other programs that
modify the z-order can paint over yours.}

procedure TYourForm.FormPaint(Sender: TObject);
begin
SetZOrder(True);
end;


Funguje :) Nizmene pozor na setZOrder - mel jem sitovou aplikaci a nezobrazovalo se ani hlaseni firewallu :)
Snad pomohlo. Bimbo

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.124.–
David Čermák
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
31. 10. 2008   #5
-
0
-

Bohuzel me to nefunguje..... formulář na nahore, ale kdyz stisknu windows tlacitko "Zobrazit plochu" tak zmizi ... dokazal by me nekdo prosim poradit, jak udelat aby byl formular jakoby prilepen na plochu a zustal zobrazen i kdyz stisknu "Zobrazit Plochu". Vsem mockrat dekuji za snahu a pomoc. Diky

Bimbo napsal:
To David Čermák :

Mr. Google odpovídá 5. výsledkem na:
http://www.bsdg.org/SWAG/DELPHI/0397.PAS.html

procedure TYourForm.FormCreate(Sender: TObject);
begin
SetWindowPos(YourForm.Handle,
HWND_TOPMOST,
0, 0, 0, 0,
SWP_NOMOVE OR
SWP_NOACTIVATE OR
SWP_NOSIZE);
end;

{However, you need to keep reminding Windows to restore your window to the
top of the z-order ahead of any other topmost windows by adding the
following to the form's OnPaint event. Otherwise, other programs that
modify the z-order can paint over yours.}

procedure TYourForm.FormPaint(Sender: TObject);
begin
SetZOrder(True);
end;


Funguje :) Nizmene pozor na setZOrder - mel jem sitovou aplikaci a nezobrazovalo se ani hlaseni firewallu :)
Snad pomohlo. Bimbo

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.124.–
Arlene0
Newbie
1. 11. 2008   #6
-
0
-

To co psal Bimbo funguje.. tak jsi tam něco špatně udělal protože to jede ají mě :-)

SetWindowPos(Form1.Handle, HWND_TOPMOST,


0, 0, 0, 0,

SWP_NOMOVE OR

SWP_NOACTIVATE OR

SWP_NOSIZE);

Program je na povrchu a když někdo klikne na "Zobrazit plochu" pořád je program aktivní

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.159.–
David Čermák
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 11. 2008   #7
-
0
-

Arlene napsal:
To co psal Bimbo funguje.. tak jsi tam něco špatně udělal protože to jede ají mě :-)

SetWindowPos(Form1.Handle, HWND_TOPMOST,

0, 0, 0, 0,

SWP_NOMOVE OR

SWP_NOACTIVATE OR

SWP_NOSIZE);

Program je na povrchu a když někdo klikne na "Zobrazit plochu" pořád je program aktivní



Toto funguje, ovsem problem je v tom jak osetrit aby se to provedlo jen kdyz se klikne na zobraz plochu .... potrebuji aby byl formular pod okny, ale kdyz se klikne na zobrazit plochu, tak aby byl jako jediny videt, tudiz se pri kliknuti na ZP znovu zobrazil. Bohuzel porad nemohu prijit na zpusob, jak to vyresit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.236.–
o-lox0
Super člen
14. 11. 2008   #8
-
0
-

To David Čermák : Neni to co myslíš zajistitelné stylem WS_EX_TOOLWINDOW ? V CreateWindowEx dwExStyle, pridej nekam na zacatek behu Unity - SetWindowLong(Application.Handle, GWL_EXSTYLE, WS_EX_TOOLWINDOW);
Pocitej s tim ze clic na zobrazeni plochy to sice nepokryje ale jakmile nechas zobrazit nejaky okno zpet, TVOJE se poslusne navrati a navic nezabira nic v task liste.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Vždy se zavře — založil fmxrider

Předáváte string vždy referencí? — založil Radek Chalupa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý