Master page a výběr z několika content pages – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Master page a výběr z několika content pages – .NET – Fórum – Programujte.comMaster page a výběr z několika content pages – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jukka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, přecházim z PHP na C# a zasekl jsem se na jednom problému, kterej je podle mne dost triviální, pokud se ví jak na to.
Mam stránku kde je klasicky hlavička, menu a tělo a já bych chtěl dosahnout toho, aby se v části tělo načítal aspx dokument podle toho jaká hodnota je uložena v proměnné. Zkrátka mam aspx dokumenty třeba 1-6 a zobrazit se má vždy právě jen jeden.
Moje první pokusy vedly k tomu, že jsme měl jednu master page bez jakéhokoliv ContenPageHolder a přidávat jednotlivé odkazy na content jsem se snažil až podle hodnoty proměnné, bohužel stránky, které mají odkaz na danou master page a nemají tam zrovna ContenPageHolder jej důrazně vyžadovaly.
Napadá mne řešení načíst všechny stránky, ale všechny neplatné nějak schovat, ale to mi přijde jako dost neohrabané.
Pokud to někomu něco řekne, v PHP by se to řešilo přes case a include("strankaxx.php")
díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.37.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
3. 9. 2008   #2
-
0
-

Tohle se resi uplne jinak. Masterpage je vlastne nejaka sablona.Cely system funguje tak,ze ty si nadefinujes MasterPage,pak nejakou aspx stranku,ve ktere si v hlavicce urcis,k jake patri MasterPage.Pak pomoci tagu Content a atributu ContentPlaceHolderId nebo tak nejak urcis,kam se dany obsah vlozi v masterpage.

Pak vlastne otevres napriklad stranku stranka01.aspx a ona si zjisti,jaky ma masterpage,a svuj kod do nej vlozi na prislusne misto a zobrazi.

Daji se pak k tomuhle pouzit SiteMap prvky,ale s tema sem jeste nedelal,tak nevim.

Precti si vice informaci o MasterPage,at pochopis presne jejich fungovani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 9. 2008   #3
-
0
-

To dannyk :
da se říct, že princip master page bych celkem chápal, jen nechápu, že ContenPlaceHolderID je v masterpage nastaveno tak na pevno. Nenapada mne jediny zpusob, jak menit obsah na strance dynamicky. tedy neco jako: pokud promenna = 1 pak nacti soubor s ContentPlaceHolderID = start01 pokud promenna = 2 atd...
dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
dannyk0
Věrný člen
3. 9. 2008   #4
-
0
-

Tak udelej neco takoveho:



switch(promenna) {
case 1:
Response.Redirect("stranka01.aspx");
break;
case 2:
Response.Redirect("stranka02.aspx");
break;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
3. 9. 2008   #5
-
0
-

Těch způsobů je mnoho, ale ty se snažíš napasovat své znalosti z PHP na ASP.NET a to povětšinou nebude fungovat. Nejlepší je na to zapomenout a začít znovu (včetně teorie).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Podobná vlákna

Master Page - pomoc — založil Dave-CZ

Master page - ASP.net — založil XP

Link On Pages — založil linkonpages

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý