Potřebuju červený kanál zduplikovat do R,G,B kanálů vrstvy, kterou chci vytvořit.
Jde to řadou způsobů; při (mém oblíbeném) použití schránky jsem narazil:
POSTUP (a)
V paletce kanály výchozí vrstvy:
vyber kanál R ... ctrl-A ... ctrl-C
vyber kanál RGB ... ctrl-V
POSTUP (b)
Zduplikovat výchozí vrstvu.
V paletce kanály zduplikované vrstvy:
vyber kanál R ... ctrl-A ... ctrl-C
vyber kanál G ... ctrl-V
vyber kanál B ... ctrl-V
Výsledky nejsou shodné -> v oblasti středních tónů dává postup (A) světlejší=nesprávné pixely. Pídím se po příčině/nápravě.
Fórum › Photoshop
Duplikace kanálu
jedine co me napada ve spojeni s timto problemem je, ze pokud by vychozi vrstva byla pruhledna, tak by samozrejme pri jeji duplikaci doslo k jakemusi "ztmaveni" a to by pri viditelnosti obou vrstev ovlivnilo i kanaly.Co jsem vsak ja zkousel(vrstvy se 100% krytim), zdalo se byt vse vporadku, ale s jistotou samozrejme nemuzu rici, ze jsem to udelal tak, jak jsi zamyslel.
Tak jsem zjistil, že pokud v >Color settings< nastavím jako barevný prostor RGB hodnotu sRGB a pro "šedý" prostor hodnotu sGray, tak dávají oba postupy stejné=správné výsledky.
Co se otázky PROČ týče - zřejmě Photoshop při kopírování z barevného do kompozitního RBG kanálu přechází z prostoru RGB do prostoru Gray a provede případné konverze hodnot (to samé provede i při kopírování z barev. do alfa kanálu)
K tomuto chování nedochází u přímého kopírování např. z G do B.
To Mr. Q :
Pokud máš ve vrstvě průsvitné pixely, tak při kopírování kanálu zkopíruješ i průsvitnost.
ALE pokud vrstvě nastavíš "jezdcem" např. 50% opacitu, tak pixely kanálu zůstávají 100% neprůhledné (to jen zobrazení vrstvy se jeví průhledné). Trochu se to plete...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze