Ukazatele jednodušeji... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukazatele jednodušeji... – .NET – Fórum – Programujte.comUkazatele jednodušeji... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

sg
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 9. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den, učím se C# podle zdejšího seriálu a zasekl jsem se u třetí lekce, ty ukazatele vůbec nechápu. Byl by zde někdo ochotný je trochu po lopatě vysvětlit(jejich využití atd.)? Díky sg

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.38.–
3. 9. 2008   #2
-
0
-

Jakožto začátečník se na ukazatele úplně vykašli. Můžeš je využít, pokud potřebuješ zvýšit výkon aplikace prostřednictvím "manuální" správy paměti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
czbero0
Stálý člen
3. 9. 2008   #3
-
0
-

Využívají se, když je postup pomocí safe kódu zbytečně zdlouhavý. Např. když chcete editovat bitmapu, tak můžete použít metody GetPixel() a SetPixel(), ale to je pomalý způsob. Můžeš však napsat unsafe kód, kde vytvoříš ukazatel na první pixel bitmapy a posouváš se inkrementací adresy na další pixely.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Santas0
Věrný člen
3. 9. 2008   #4
-
0
-

ako to funguje v praxi si mozes pozriet http://www.zive.cz/Clanky/Stante-se-programatorem-Napiste-si-maly-Photoshop/sc-3-a-143198/default.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.55.–
http://psandtner.sk/blog
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
3. 9. 2008   #5
-
0
-

ukazatel je adresa... neco jako ty kdyz chces poslat postou nejakej balik nebo dopis musis vedet kam to poslat...
takze si adresu musis nejspise nekam napsat...

v pocitaci sou data poskladana pekne za sebou... pekne Byte za Bytem ... o to kde sidli promenny ktery mas normalne se ti postara prekladac... ale nekdy potrebujes v programu nacist i vic nez by bylo vhodne nejak delat pri startu ...
takze si udelas ukazatel a tim proste reknes TADY je zacatek nejakych dat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
3. 9. 2008   #6
-
0
-

proste staticke promenne a hlavne pole se zaberou na zacatku behu programu ...
zkus si kolik zabere program kam das char test[1024*1024*512]; :D
a ted jeste budes vetsinou pouzivat treba jen indexy od 0 do 100 ... ale jednou za delsi dobu musis vyuzit cely to pole ...
a ted proste zaberes pul giga ram a je jedno jestli delas s necim malinkym...
(nedej boze ze by ses to pokusil spustit vicekrat :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
3. 9. 2008   #7
-
0
-

jo a taky se pouzivaj pokud chces udelat funkci neco takoveho:

int funkce( int * x ) {
*x = (*x ) + 4;
}

int u = 2;
funkce(&u);
if ( u != 2 ) printf("u se zmenilo!!");

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
mephi0
Expert
3. 9. 2008   #8
-
0
-

pointer je adresa. To je všetko. Pochopiš použivanim ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
KIIV
~ Anonymní uživatel
8632 příspěvků
3. 9. 2008   #9
-
0
-

To mephi : lidi nepochopi spravne ukazatele dokud nezkusi assembler...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
sg
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 9. 2008   #10
-
0
-

Zdravím, díky moc, tolik odpovědí jsem ani nečekal:). Už mi začíná pomalinku svítat, ale asi to ještě odložím, jak psal djanosik, vrátím se k tomu později. Jinak prohlížel jsem si ten článek na zive.cz, ale moc chytrý jsem z toho nebyl, spíš vůbec:), chce to ještě čas. Takže ještě jednou díky, sg

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 9. 2008   #11
-
0
-

To sg : na pointery fakt chce zkusit neco naprogramovat v assembleru :D
proste jako bys mel obrovsky dlouhou radu baraku a nekam si ulozil adresu prvniho z nich... a pak se k dalsim dostaval jen pricitanim "posunuti" alias offsetu... tj jako ze chces 5tej barak v poradi *( adresa_prvni_barak + 5 ) nebo adresa_prvni_barak[5]
a nejlepsi je na tom ze kdyz to udelas treba s "autama" tak ti to bude ukazovat po celejch autech nebo celejch baracich :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
mephi0
Expert
5. 9. 2008   #12
-
0
-

KIIV napsal:
To mephi : lidi nepochopi spravne ukazatele dokud nezkusi assembler...


C++ v pohode stači.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 9. 2008   #13
-
0
-

To mephi : no ale nepochopi ze v assembleru se bez adres neobejdou :D
muzou sice pomoci db a podobnejch "funkci" zabrat nejakej kousek pameti a ta adresa se jim nahrazuje za ten nazev ale furt vsude sama adresa :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Earl Cash0
Věrný člen
5. 9. 2008   #14
-
0
-

podle me hloupost...v assembleru jsem nikdy neprogramoval a troufam si tvrdit, ze praktickou i teoretickou cast zvladam bez vetsich problemu....

to je jako by jsi tvrdil, ze pokud chces skladat pocitace, musis vedet jak jednotlive casti HW sestrojit...samozrejme, pokud umis assembler, je to vyhoda, protoze mas prehled jak to funguje "uvnitr".....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Ukazatele — založil Šimon

C++ Ukazatele — založil pointer

Ukazatele — založil demo

Ukazatele — založil Albornoz

Ukazatele — založil IBTR

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý