DL DT DD definition list – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

DL DT DD definition list – CSS – Fórum – Programujte.comDL DT DD definition list – CSS – Fórum – Programujte.com

 

kall_ell0
Newbie
3. 9. 2008   #1
-
0
-

Čau potřebuji poradit s timto tipem listu. Mám následující kód:



<dl id='menu'>
<dt id='AAA'><a href='a'><span></span>AAA nazev.</a> </dt>
<dd>popis </dd>
<dt id='BBB'><a href='a'><span></span>BBB nazev.</a></dt>
<dd>popis </dt>
</dl>

Potřeboval bych udělat, aby byl popis u obou DT skrytý a zobrazil se v určitém místě po najetí kurzoru na AAA název popřípadě BBB nazev.
ID AAA(BBB) mám pozicovaný do urcitého místa kde mě zobrazuje obrázek přes odkaz AAA nazev(BBBnazev). Po najetí kurzoru se mě obrazek změní a potřebuji, aby se současně zobrazil jeho popis.
poradíte jak na to? zkoušel jsem #AAA DD {...} ale to nemělo vliv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
jozo00250
Návštěvník
3. 9. 2008   #2
-
0
-

To kall_ell : Neskusal som to, ale ciste teoreticky skus pouzit pseudotriedu hover, daj tym dd (popisom) visibility : hidden a potom ked pouzijes hover tak ich zviditelni, alebo to skus JavaScriptom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.193.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
3. 9. 2008   #3
-
0
-

To jozo0025 : Přes hover jednoho prvku snad nemužeš přistupovat k vlastnostem prvku jiného :) tady asi nezbyde než použít JavaScript...



<script type="application/javascript;version=1.7">
function zobraz(tab_id) {
var prvek = getElementById(tab_id).style;
if (prvek.display == 'none') {
prvek.display == 'block';
} else {
prvek.display == 'none';
}
}
</script>

<dl id='menu'>

<dt id='AAA' onMouseOver="zobraz('AAA_alt');"><a href='a'><span></span>AAA nazev.</a> </dt>
<dd id='AAA_alt'>popis </dd>
<dt id='BBB' onMouseOver="zobraz('BBB_alt');"><a href='a'><span></span>BBB nazev.</a></dt>
<dd id='BBB_alt'>popis </dd>

</dl>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
pawlik0
Grafoman
3. 9. 2008   #4
-
0
-

To Nefaritus : asi se budeš divit, ale mám pocit, že to nějak v CSS jde... ale asi jen pocit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
3. 9. 2008   #5
-
0
-

Tak ne. uplně jiný element měnit v CSS nemůžeš, ale s vnořeným si možeš dělat co chceš :) stačilo by ti trochu změnit strukturu. Ale doporučuju ti to udělat javascriptem, v CSS budeš mít problémy u podpory prohlížečů.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
3. 9. 2008   #6
-
0
-

To pawlik : No jasný, s vnořeným můžeš dělat cokoliv :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
kall_ell0
Newbie
10. 9. 2008   #7
-
0
-

Tak jsem to udělal trošku jinak.

http://www.kntgroup.cz/test/index.php

můžete to omrknou jestli je to tak správně a korektně udělané?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý