C DEV C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C DEV C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comC DEV C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
5. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj. Vie mi niekto poradit ako by som mohol vyuzit znalosti z jazyka C (Borland C) v DEV C++???
Na skole nas naucili cecko, programovali sme tam na starych 386- kach, ale po stiahnuti DEV C++ do mojho PC som zistil ze okrem prostredia je dost rozdielny. Ked som skusil napisat nejaky program s mojimi znalostami z klasickeho stareho C-cka tak mi to samozrejme neslo. Otazka teda je ci mozem vyuzit moje c-ckovske poznatky a zvyknut si len na inu deklaraciu premennych a ine .h subory alebo sa vsetko musim ucit nanovo. Diki za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
Reklama
Reklama
pidgin0
Návštěvník
5. 9. 2008   #2
-
0
-

Podle mých zkušeností zkušeností se dev-c++ dá použít jako plnohodnotná náhrada za borland c, nebo visual studio c++, jen některé věci se tam dělají trochu obtížněji ( mám namysli velké projekty pro win api32, ale to s klasickým c nemá nic moc společného i když z toho vychází ). Použil jsi

#include <stdio.h>
? tato knihovna je nainstalovaná k použití ihned s instalací dev. Možná abych ti mohl trochu víc poradit, tak sem dej ukázku zdrojového kódu, který ti nejde zkompilovat a chyby co ti to hlásí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
5. 9. 2008   #3
-
0
-

Skusal som len jednoduchy program na vypocet dvojnasobku zadaneho cisla na zaciatok po dvoch rokoch necinnosti. Tu je zdrojacik:

#include <stdio.h>
#include <conio.h>

void main()

{
int a;
printf ("zadaj cislo: ");
scanf("%d",&a);
printf("dvojnasobok je %d*2",a);
getch();
}

...a tu su vypisane chyby:
`main' must return `int'
myslel som ze mam zle zadefinovane hlavickove subory, ale tie by mali byt dobre, skus na to mrknut, dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
Bald3rr0
Super člen
5. 9. 2008   #4
-
0
-

To Vlado : Hlavní fce main je typu int a na konci vrací hodnotu '0', pokud se program provedl úspěšně

#include <stdio.h> 

#include <conio.h>

int main()
{
int a;
printf ("zadaj cislo: ");
scanf("%d",&a);
printf("dvojnasobok je %d*2",a);
getch();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KIIV+42
God of flame
5. 9. 2008   #5
-
0
-

copak ti dev-cpp nenahodi po vytvoreni projektu sablonu programu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
5. 9. 2008   #6
-
0
-

Ok, diki za radu.
Skusim teraz nieco zlozitejsie a trosku sa pobavkam. Aspon viem kde sa obratit pri probleme, je to celkom dobre forum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
8. 9. 2008   #7
-
0
-

Nazdar.
Tak Vas pootravujem zase ... ci mi vie niekto poradit ako to je s grafickym rezimom v Dev C++, ked chcem programovat v konsolovom rezime projekt s pripomou .c. V starom cecku to bolo ze sa musela napisat presna cesta k adresaru BGI. Tu som ho vsak nenasiel. ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
KIIV
~ Anonymní uživatel
8100 příspěvků
8. 9. 2008   #8
-
0
-

tady taky nic takoveho neni ... muzes delat ve winapi a vykreslovat primo do formu (ci do obrazku a pak to prekreslit na form)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
mephi0
Expert
8. 9. 2008   #9
-
0
-

Vlado napsal:
Nazdar.
Tak Vas pootravujem zase ... ci mi vie niekto poradit ako to je s grafickym rezimom v Dev C++, ked chcem programovat v konsolovom rezime projekt s pripomou .c. V starom cecku to bolo ze sa musela napisat presna cesta k adresaru BGI. Tu som ho vsak nenasiel. ???


takato vec sa uči tušim u nas na škole => dnes je to nepoužitelne :-D Odporučam winapi a v ňom kresliť pomocou GDI. Alebo existuju knižnice ako allegro alebo SDL. umožnia ti toho oveľa viac a je k nim kopa materiálov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
juraj76
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 9. 2008   #10
-
0
-

To Vlado :
Ahoj.
Ano mozes. Stiahni si novsiu verziu - wxDevCPP( verzia . Tam sa dajú robiť i projekty ako v Builderi C++ od Borlandu - okienka a tak. Vsetky aplikacie su - projekty, len si treba vybrat, aky projekt chces robit (klasicky - projekt- dosovsky, win projekt ...) Tie win projekty treba si dostudovat OOP. Inak dosovske C je rovnake a nic sa nemeni. Co sa tyka grafickeho rozhrania - vtedy ide o win projekt.

Pozri :
http://www.mirrorservice.org/sites/download.sourceforge.net/pub/sourceforge/w/wx/wxdsgn/

a stiahni si verziu 6.10.1. -ta je funkcna.

Asi tak nejak
Zravi
juraj76

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Podobná vlákna

Dev-c++ — založil sacha

Dev-c++ — založil miixall

DEv C++ — založil kotolna

Dev C++ — založil Root

Problémy v Dev-C++ — založil Sopta(sotolar.zdenek@cent

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý