Padá mi TP – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Padá mi TP – Pascal – Fórum – Programujte.comPadá mi TP – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
5. 9. 2008   #1
-
0
-

padá mi turbo pascal a nevim proč... na compu mi normálně šlape, i programy, co jsem tam dělal. teď jsem ho nainstaloval na notebook a zkompiluje mi to, ale když dám run, tak mi spadne... nevíte někdo co s tim? předtím to šlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.195.–
Reklama
Reklama
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
5. 9. 2008   #2
-
0
-

mám dojem, že to dělá jednotka graph, protože bez toho mi to jede..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.195.–
Mircosoft+1
Věrný člen
6. 9. 2008   #3
-
0
-

Jak jako spadne? Nějaká chybová hláška nebo co vlastně?
Co máš za OS? A co máš za notebook? Viděl jsem jeden, který vůbec neuměl rozlišení 640x480...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
6. 9. 2008   #4
-
0
-

To Mircosoft : spadne jako že se po spuštění programu vypne, žádná chybová hláška. mám asus A6M series s WIndows XP. V programu mám Detectgraph(Gd,Gm); Initgraph(Gd,Gm,''); tím by si TP sám zjistit grafický adaptér a rozlišení a v něm graph spustit ne? nevim

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.195.–
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #5
-
0
-

ja se obavam ze nemusis mit pristup k low level grafice ... precijen zkus treba poslat data na port 378H :D taky te to nepusti

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2008   #6
-
0
-

ale myslim ze free pascal to mel nejak uz vychytany

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mircosoft+1
Věrný člen
7. 9. 2008   #7
-
0
-

To lama : V tom případě nevím. Ještě jsem neviděl, že by Detectgraph detekoval něco jiného než 16barevných 640x480 (tj. gd=9, gm=2). Zkus zadat jiné hodnoty, tady máš seznam všech:

const


{ATT.BGI} {v zavorce jsou dostupne barvy}
GDATT=14;
GM320x200x4_1=0;{cerna, zelena, cervena, zluta}
GM320x200x4_2=1;{cerna, azurova, fialova, bila}
GM320x200x4_3=2;{cerna, zelena, cervena, hneda}
GM320x200x4_4=3;{cerna, azurova, fialova, seda}
GM640x200x2 =4;{cerna,bila}

{EGAVGA.BGI}
GDVGA=9;
GM640x200x16=0;
GM640x350x16=1;
GM640x480x16=2;
GM640x350x4 =3;{cerna, seda, blikajici bila, bila}

{SVGA256.BGI}
GDSVGA=16;
GM320x200x256=0;
GM640x400x256=1;
GM640x480x256=2;
GM800x600x256=3;
GM1024x768x256=4;

{VESA16.BGI}
GDVESA16=16;
GM800x600x16=0;
GM1024x768x16=1;


Buď to bylo tím, že displej to rozlišení neuměl, v takovém případě by ses měl s některými jinými chytnout (třeba 800x600 nebo 1024x768 ze SVGA256.BGI, pokud tenhle soubor máš (jestli ne, tak tady je: http://mircosoft.ic.cz/download/BGI.ZIP)).

Taky můžeš zkusit něco nastavit ve vlastnostech toho zkompilovaného programu - režim kompatibility pro Windows 9X (nevím, jestli to pomůže), způsob použití: celá obrazovka (s během v okně bývají problémy) a zrušit zatržítko "při ukončení zavřít", aby sis mohl přečíst případné chybové hlášky.

Nebo můžeš zkusit jiný typ grafiky než BGI, třeba http://mircosoft.ic.cz/download/VESA.PAS (tuhle jsem zkoušel docela důkladně a nefungovala jenom asi na jedněch XPčkách z dvaceti).

A nebo zkus jiný překladač (třeba Freepascal), ale s tím už ti neporadím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.102.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
11. 9. 2008   #8
-
0
-

To KIIV : jestli to byl vtip, tak jsem to nepochopil, protože jsem PC-lama, sorry :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
11. 9. 2008   #9
-
0
-

To Mircosoft : tak to jiny rozliseni taky nejak nefacha, sice uz to nepada, ale ani se zadna grafika nespusti...
(BGI Error: graphics not initialized, use initgraph)...
kde se prosím nastavují ty vlastnosti zkompilovaneho souboru? zkusim kdyztak to

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
KIIV+42
God of flame
11. 9. 2008   #10
-
0
-

To lama : vtip to nebyl.. proste je to delany v dobe dosu kdy si mel pristup primo k hardware... vesmes unita crt nebo ktera to je na rychlejsich procesorech hlasi chybu deleni nulou... na hw te uz vetsina systemu proste primo nepusti a muze to byt i prave ten graph...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 9. 2008   #11
-
0
-

To lama : Tuhle hlášku způsobuje většinou to, že nemáš BGI soubor (obvykle EGAVGA.BGI) ve stejném adresáři jako je ten, ve kterém ti běží program. Jestli ho spouštíš z IDE (Ctrl+F9), tak se jako aktuální adresář bere ten, ve kterém se nachází TURBO.EXE, takže jestli BGI nejsou přímo tady, přesuň je sem. Taky je možné, že máš nějak divně nastavené adresáře v Options - Directories, tak to zkontroluj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 9. 2008   #12
-
0
-

Jo, a ještě... vlastnosti souboru se nastavují běžným windowsovským způsobem po kliknutí pravým myšítkem na zkompilovaný exáč.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
14. 9. 2008   #13
-
0
-

To Mircosoft :
no ty bgi soubory jsem zkopiroval snad do vsech podadresaru TP a stejne to pise porad to samy.
nastaveni vlastnosti exe-soubory taky nejak nic nezmenilo, takze nevim...
no delam ten program ve FP, tak snad se to na kompu s TP, kde se spusti ta grafika, pujde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
KIIV+42
God of flame
14. 9. 2008   #14
-
0
-

stejne pouzivat todle ultrazastaraly rozhrani na grafiku je cesta do pekel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
14. 9. 2008   #15
-
0
-

To KIIV : zacinam s Tebou souhlasit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Firefox 3 padá? — založil MZetko

Proč to padá ? — založil Lukáš Vašek

QuickSort padá — založil unik

Chyba pada program — založil Jan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý