Prevedeni "TRUE" na boolean hodnotu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prevedeni "TRUE" na boolean hodnotu – PHP – Fórum – Programujte.comPrevedeni "TRUE" na boolean hodnotu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ruda0
Newbie
9. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
Mam xml ve kterem si definuji ruzne hodnoty a take boolean..

Priklad:
<value default="TRUE" />

a pak si to pres php vypisu, ale problem je v podmince. Delam to takhle:
if($value["default"] == "TRUE")
neco..

Tak me napadlo zda to nejde udelat bez == "TRUE" proste jen if($value["default"])

Zkousel jsem settype($value["default"], "boolean") , ale asi jsem to moc nepochopil spravne..

Dekuji za radu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
9. 9. 2008   #2
-
0
-

nejdriv se podivej (vypis si) co v ty promenny vubec je...
boolean muze byt klidne log 0 = 0 nebo log 1 = cokoliv krom nuly

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ruda0
Newbie
9. 9. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : Ano vim ze to vypisuje cisla, ale ja chci prevest string TRUE na boolean TRUE..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
Prog.0
Věrný člen
9. 9. 2008   #4
-
0
-

Máš $string = 'TRUE' (alebo 'FALSE') a chceš z toho boolean true / false ???

Ak som to dobre pochopil, tak:

$boolean = $string==='TRUE';

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
KIIV+42
God of flame
9. 9. 2008   #5
-
0
-

nejak sme se asi nepochopili....
co ti vypise print_r($value) ; ??
( pokud to budes zobrazovat jako www stranku tak to hod do tagu pre )

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
9. 9. 2008   #6
-
0
-

To Ruda :
$value = (bool) $value;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Prog.0
Věrný člen
10. 9. 2008   #7
-
0
-

To hrach :

var_dump((bool) "FALSE"); => bool(true)

btw, namiesto $boolean = (bool) $mixed môžeš použiť $boolean = !!$mixed (kratší zápis ;-))

To Ruda :

zda to nejde udelat bez == "TRUE" proste jen if($value["default"])

Toto je otázka?
Ak áno, potom odpoveď znie, nie. Pretože ty máš reťazec znakov tvoriaci slovo "TRUE" alebo "FALSE". Jeho logická hodnota je stále true, keďže ide o neprázdny reťazec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý