časování – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

časování – Pascal – Fórum – Programujte.comčasování – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
11. 9. 2008   #1
-
0
-

dělám arkanoida a už mám udělaný základní věci, ale nevim, jak mam udělat s procedurou gettime, aby míček lítal stejně rychle na všech počítačích. Určitě je to něco jednoduchýho, ale nevim jak... kdyžtak přikládám ten prográmek
díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
Laaca0
Stálý člen
11. 9. 2008   #2
-
0
-

Řešení přes GetTime lze použít také (výhodou je dobrá přenositelnost programu), ale lepší je řídit se podle čítače. Trochu jsem upravil tvoji proceduru Engine:

procedure engine;

var a,b:longint;
n:word;
begin
n:=1; {kolik 55ms pulsu budeme cekat}
a:=MemL[Seg0040:$6c]; {zjisti aktualni hodnotu citace (presnost 55ms)}

klavesy;
steny;
kontrola_cihel;
kontrola_palka;

micek.x:= micek_old.x + rych.x*t;
micek.y:= micek_old.y + rych.y*t;
vykresli_kolo(micek_old.x,micek_old.y,rad,0);
vykresli_kolo(micek.x,micek.y,rad,15);
micek_old.x:=micek.x;
micek_old.y:=micek.y;

{vsechno u mame vykreslene, zbyva jenom eventualne pockat, aby hra nesla moc
rychle}
repeat
b:=MemL[Seg0040:$6c]; {znovu zjisti stav citace}
until (b<a) or (b>a+n); {porovnej to s hodnotou pred cyklem. Doba uplynula?}
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
13. 9. 2008   #3
-
0
-

To Laaca : jak by se to prosim udělalo pomocí gettime? já jsem myslel udělat funkci "čas", která by se použila ve výrazu micek.x:=micek_old.x + rych.x*t místo "t". měl bych danou rychlost v setinach sekundy treba 0.5 (50 pixelu za sekundu) tahle funkce cas by vydala cas, ktery ubehl od posledni aktualizace souradnic micku v setinach sekundy (predpokladal bych, ze tento cas by nikdy nebyl vetsi nez 1 s :)) potreboval bych k tomu pomocnou promennou, do ktere bych vzdy ulozil stary cas a pomoci niz bych pocital novy cas (ten pocet setin sekundy). kdyz jsem to takhle delal, tak to bezelo i pri srazce s cihlou (s jeji rovnou plochou) ale micek zmizel, kdyz se srazil s rohem cihly a nevim proc... :(
za ten citac dekuji, ale ten citac mi nebere freepascal, ve kterem jsem to nucen delat protoze v TP mi to pada kvuli grafice (viz moje jine vlakno :)) a porad nevim, proc to pada. takze ten citac nemuzu v TP vyzkouset (i kdyz verim, ze je spravne) a tak bych to potreboval udelat pomoci gettime, aby mi to slo ve FP i TP a nebo nejak rozchodit tu grafiku... chjo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 9. 2008   #4
-
0
-

Přes Gettime by to šlo tak, že si všechno převedeš na setiny sekundy, aby se s tím líp počítalo:
setiny:=setiny+100*sekundy+100*60*minuty+100*60*60*hodiny plus případně ještě datum z Getdate, jestli to chceš hrát přes půlnoc :-).
V programu od Laacy bys čtení Gettime a výpočet setin dal tam, kde je to ...:=meml[...]. n by pak byl počet setin.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Laaca
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
14. 9. 2008   #5
-
0
-

[i]"...v programu od Laacy..."[/i]
Ale fuj. Laaca se skloňuje podle vzoru Venca. Takže od Venci - od Laaci

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
Mircosoft+1
Věrný člen
14. 9. 2008   #6
-
0
-

OK, příště si dám pozor :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
lama
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
14. 9. 2008   #7
-
0
-

To Mircosoft :
děkuji mnohokrát! proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite .-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.167.–
Laaca0
Stálý člen
15. 9. 2008   #8
-
0
-

Jestli ti Mem nebere Freepascal, tak zkus dát na začátek programu "uses Go32".

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Ace McIntosh0
Super člen
17. 9. 2008   #9
-
0
-

To Laaca : budu reagovat na ten OT ... řekl bych že Venca je podle vzoru předseda. Takže Venca bez Vency jako předseda bez předsedy. Takže i Laaca bude bez Laacy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.51.–
Laaca0
Stálý člen
17. 9. 2008   #10
-
0
-

Jistě, je to podle vzoru předseda, ale končí to na souhlásku c, která je v češtině měkká. To je stejný případ jako slovo "bača".
Podle tvé logiky by druhý pád byl "bez bačy". Správně je pochopitelně "bez bači". Nebo jiný příklad - Saša. "Bez Sašy"? Samozřejmě ne.

Proto i bez Laaci, Venci či Jarka Nohavici.

Ano, v češtině je případ, kdy pravidla skloňování vzoru přebíjejí měkkost koncovky, ale to se týká jedině vzoru hrad.
Tedy "tác-tácy", "kibuc-kibucy", "kec-kecy"

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Ace McIntosh0
Super člen
17. 9. 2008   #11
-
0
-

To Laaca : No jo, taky mi po postnutí mého příspěvku vrtala hlavou ta měkká souhláska, že to asi nebude jen tak a co že to vlastně má větší prioritu (i když někde mi to prostě subjektivně nesedí - ale to je těmi zlozvyky). Je to opravdu tak jak píšeš, nuže, alespoň jsem teď zas o něco moudřejší, dík za objasnění:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Casovani v java — založil Jirka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý