Neví někdo jak odstranit z kódu xml komentáře? Tedy zakázat je aby se při vytvoření nového projektu nezobrazovaly? Dost mě ruší.
Fórum › C / C++
Xml komentáře ve MS Visual C#
OT: tyto XML kometáře slouží ke generování dokumentace s pomocí nástrojů NDoc [http://ndoc.sourceforge.net/] a Sandcastle [http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E82EA71D-DA89-42EE-A715-696E3A4873B2&displaylang=en]
K věci: osobně negeneruju dokumentaci tímto způsobem a XML komentaře vůbec nepoužívám. Po vytvoření projektu ve VS 2005 (pokud máš VS 2003, tak Tě lituju) jsou automaticky generované komentáře v souboru Program.cs a pak v souborech s příponou .Designer.cs (je to partial class designeru, který je ve VS 2003 v hlavním souboru .cs a může způsobovat nepřehlednost kódu), takže ve VS 2005 s tím není žádný problém. Pokud vím, tak není možné XML komentáře vypnout.
Ahoj, dost mě tvůj příspěvek překvapil. Komentáře k elementům jazyka považuji jako dost dobrou vychytávku. Nehledě na to, že ve spojení s intellisens je to pomocník k nezaplacení.
cicobasket napsal:
Ahoj, dost mě tvůj příspěvek překvapil. Komentáře k elementům jazyka považuji jako dost dobrou vychytávku. Nehledě na to, že ve spojení s intellisense je to pomocník k nezaplacení.
Já vím, že spousta lidí považuje XML komentáře za dobrou věc, ale podle mě zbytečně zdržujou od práce, když nehodláš generovat dokumentaci - v takovém případě stačej běžné komentáře, nebo ne?
BTW: nevím jakej je to pomocník a proč to spojuješ s IntelliSense.
cicobasket napsal:
zkus tedy uhodnout, kde se vzal text v červeném rámečku, takto lze okomentovat i jednotlivé parametry metod
JJ - jen jsem tě tak úplně nechápal (nedošlo mi to).
/// <summary>
/// popis metody
/// </summary>
/// <param name="sender">popis parametru</param>
/// <param name="e">popis parametru</param>
Tohle je samozřejmě dobrá v+c, ale používám ji jen u veřejných metod a objektů a jen když jde o něco, co bude déle využívané, ale někdo takhle popisuje pomalu každou metodu, třídu, atd. a to je podle mě zbytečnost.
ok,
ale ve v?ce lidech je imho takov?to komentov?n? nezbytnost. Nav?c kdo si v ?ervnu pamatuje co d?lal v lednu ? J? sem zapomn?tlivej, j? komentuju (metody, fieldy, property, skoro v?echno. Jenom jsem si u? odvykl komentovat k?d. Po refaktorov?n? to prej nen? pot?aba ;-)
cicobasket napsal:
ok,
ale ve více lidech je imho takovéto komentování nezbytnost. Navíc kdo si v červnu pamatuje co dělal v lednu? Já jsem zapomnětlivej, já komentuju metody, fieldy, property, skoro všechno. Jenom jsem si už odvykl komentovat kód. Po refaktorování to prej není potřeba ;-)
JJ - souhlasím. Ve více lidech je to určitě potřeba. Já bych se ve svém kódu po nějakém čase asi taky nevyznal, ale tomu se bráním používáním běžných komentářů?.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Převod XML do jiné struktury XML — založil elife
Visual Studio statické linkování Visual C++ Redistributable dllček — založil Doomista
Moderátoři diskuze