Kopírování souborů z CD – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kopírování souborů z CD – Delphi – Fórum – Programujte.comKopírování souborů z CD – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Sebix0
Duch
11. 9. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den.
Potřeboval bych radu. Jak provést kopírování souborů z CD-čka pomocí procedury v Delphi . Standardní procedury selhávají, zřejmě proto, že soubor na CD-čku je označen jako " jen pro čtení". Prosím poraďte.
Děkuji
Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.252.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 9. 2008   #2
-
0
-

nesnazis se zapsat na cd? read only neni myslim problem kdyz to otevres jako soubor pro cteni

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Sebix0
Duch
11. 9. 2008   #3
-
0
-

Jsem začátečník, takže sem se nechal inspirovat postupy v Delphi na kopírování souborů na zdejším webu, např ve fóru. Kopírování na pevném disku není problém, ale stejný postup aplikovaný na kopírování z CD zhavaruje asi na tom co píšeš. Ale nějak tomuto problému nerozumím, protože na CD nic zapisovat nechci. Proto bych potřeboval nějak poradit v čem je zádrhel. Popř, sem hodím i zdroják.
Děkuji
Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.252.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 9. 2008   #4
-
0
-

no muzes ho sem hodit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Sebix0
Duch
14. 9. 2008   #5
-
0
-

Takže, níže je uvedeno část zdrojáku. Mělo by tedy jít o skopírování souboru xyz.exe z CD-čka na disk.
begin
AssignFile(FromF,D:\xyz.exe);
reset(FromF); // !!!!! zde mě to kolabuje. Měl jsem za to,že fce RESET má jen číst.
AssignFile(ToF,c:\xyz.exe);
rewrite(ToF); atd
Sice jsem už našel jiný postup za pomocí Delphi Helpu, (který funguje) nicméně problém mě dále zajímá proč tohle funguje jen při kopírování na disku a né i z CD-čka.
Děkuji za odpověď a objasnění :)
Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.252.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 9. 2008   #6
-
0
-

me tak napadlo ze v binarnim modu se otevira soubor pro cteni i zapis na libovolnym miste...
takze asi bude potreba neco takoveho:

   AssignFile(myFile, 'Test.cus');

FileMode := fmOpenRead;
Reset(myFile);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Sebix0
Duch
15. 9. 2008   #7
-
0
-

Jedním slovem-perfektní!!! :smile2:
Tohle: FileMode := fmOpenRead; funguje na jedničku. :smile1:
Díky moc.

Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.252.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 9. 2008   #8
-
0
-

njn reset holt otevira na cteni jen textovej soubor ... ale s binarnim muze co se mu zachce pokud se to nevynuti

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Kopírování souboru — založil Šmíd

Kopirovani souboru — založil Jerremy09

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý