Vytvorenie tlacitka za behu programu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vytvorenie tlacitka za behu programu – Delphi – Fórum – Programujte.comVytvorenie tlacitka za behu programu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
12. 9. 2008   #1
-
0
-

Takze ako hovori napis ako vytvorim tlacitko za behu program . Za a) poprosim nedavat nejake stupidne odkazy na rozne priklady ktore su absolutne nepouzitelne ja chcem iba jedno tlacidlo vytvorit a nie kilometrovy kod ktory ich bude posuvat nahodne umiestnovat atd.... Ten tutorial co je tu je absolutne nepouzitelny .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
12. 9. 2008   #2
-
0
-

nadefinovani typu:

var  b: TButton;


inicializace a zobrazeni
  b := TButton.Create(nil);

b.ParentWindow := Form1.WindowHandle;
b.Left := 50;
b.Top := 60;
b.Width:=30;
b.Height:=20;
b.Caption:='asdfas';
b.Show;

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 9. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : pise ze :Undeclared identifier TButton

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
15. 9. 2008   #4
-
0
-

a co mas za delphi? mas tam spravny unity? zkousel si tam vubec rozbehat nejake tlacitko?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
15. 9. 2008   #5
-
0
-

To KIIV : Jasne Tlacitka Idu setko je to Delphi 7 Personal unity su tam tie standartne nejaky mam pridat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
15. 9. 2008   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : aby mi to jelo mam tam toto:

uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;



resp mam tento kod:

unit Unit1;


interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;

procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
b:tbutton;
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
b := TButton.Create(nil);
b.ParentWindow := Form1.WindowHandle;
b.Left := 50;
b.Top := 60;
b.Width:=30;
b.Height:=20;
b.Caption:='asdfas';
b.Show;
end;

end.



je tam vlozeny jedno tlacitko ktere po kliknuti vytvori to druhe

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 9. 2008   #7
-
0
-

To KIIV : Velmi pekne ti dakujem pravdepodobne bola chyba v StdCtrls tu som tam nemal alebo mozno nejaka chyba ale uz to ide DAKUJEM

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 9. 2008   #8
-
0
-

To fero :



b: array [0..100] of tbutton;



procedure createquiz();
var x,y,ix : integer ;
begin
for ix:=1 to 9 do
begin
y:=0;
x:=x+100;
b[ix]:= TButton.Create(nil);

b[ix].ParentWindow := Form1.WindowHandle;

b[ix].Left :=x;

b[ix].Top := 150;

b[ix].Width:=40;

b[ix].Height:=40;

b[ix].Caption:='button created';

b[ix].Show;
end;
end;


Som sa chcel spytat preco to nic nerobi ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2008   #9
-
0
-

a na jakym eventu to mas nahozeny? pokud na oncreate tak je potencialni riziko ze ten hlavni objekt jeste neni vytvorenej

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2008   #10
-
0
-

tak ne problem je banalnejsi... nemas inicializovanou promennou x :D
muzes bud x:= 100*(xi+1); nebo podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
16. 9. 2008   #11
-
0
-

To KIIV : Pridal som x:=100; ale stale to vytvori iba jedno tlacidlo; A nemam to na oncreate mam taku proceduru ktora to robi a ta sa vykona po stlaceny tlacidla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2008   #12
-
0
-

To fero : pridal si to doufam pred ten cyklus FOR :D
jinak sis je prekreslil vsechny pres sebe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
16. 9. 2008   #13
-
0
-

To KIIV : boze moj jak si vedel aku chybu som spravil... toto by ma nikdy nenapadlo ze mozem taku sprostu chybu spravit.... Som dva mesiace neprogramoval a robim taketo blbost . Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2008   #14
-
0
-

To fero : no napadlo me to jako jedna z moznosti proc se ti vykreslilo jen jedno tlacitko...
jedna z nejpravdepodobnejsich... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2008   #15
-
0
-

To KIIV : Tak dekuji este som sa chel opytat ako by som mohol na to tlacitko ktore vytvorim pridat event ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.79.–
KIIV+42
God of flame
17. 9. 2008   #16
-
0
-

no ted si nejsem uplne jist ale melo by to jit nejak takto:

b.onClick := proceduranazpracovani ;
ale ted nevim presne jestli to pofici

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
19. 9. 2008   #17
-
0
-

To KIIV : Zislo by sa

procedure TForm1.ButtonClicked(sender: TObject);

begin
if Sender is TButton then
begin
ShowMessage(Format('%s clicked!',[TButton(Sender).Caption]));
end;
end;


type 

procedure ButtonClicked(sender : TObject);

tymto som naplnit b.onClick a pise ze Undeclared Indetifier "ButtonCliked cudne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
19. 9. 2008   #18
-
0
-

je tu potencialni riziko ze musi i ve tride nadefinovano... pak jeste musi byt pred tim nez ji pouzijes

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
19. 9. 2008   #19
-
0
-

jen sem neco zkousel a jde mi to:

unit Unit1;


interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;

procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure BClick(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
b: TButton;
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
button1.Caption:= 'button1';

if ( b = nil ) then begin
b := TButton.Create(nil);
b.ParentWindow := Form1.WindowHandle;
b.Left := 50;
b.Top := 60;
b.Width:=30;
b.Height:=20;
b.Caption:='asdfas';
b.Show;

b.OnClick:= BClick;
end;
end;

procedure TForm1.BClick(Sender: TObject);
begin
button1.Caption:= 'button2';
end;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
21. 9. 2008   #20
-
0
-

To KIIV : hmmm to tvoje mi ide ale moje... nie... cudne ja tam nejako uz tu chybu najdem dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.110.–
KIIV+42
God of flame
21. 9. 2008   #21
-
0
-

To fero : nezapomen ze ja mam tu proceduru nadefinovanou taky v objektu... ne jen za tim..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Zastaveni behu programu — založil Tom@sQo

Konec běhu programu — založil Polarski

Zrychleni behu programu — založil VeverkaVeveri

Vytvorenie programu v C++ Builder — založil Capricorn7

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý