Načtení stringu s oddělovači – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení stringu s oddělovači – MySQL – Fórum – Programujte.comNačtení stringu s oddělovači – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mach
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
13. 9. 2008   #1
-
0
-


Zdravim,
mohl by jste mi prosím někdo poradit jak mam v Sql jazyce načíst data ze stringu s oddělovači.

Př.
V databázi mám uložený tento string : |aaaa| |ccc | d| |xxx |

Text mezi 1. a 2. oddělovačem chci uložit do sloupce Text1, mezi 3. a 4. do sloupce Text3 atd...

Za odpověď předem díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
13. 9. 2008   #2
-
0
-

zjisti si neco o tom jak se da pristupovat k jednotlivejm prvkum retezce(pole)... pak si to muzes udelat sam

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mach
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 9. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : Hledal jsem to, ale nic ohledne pristupu k prvkum retezce v SQL jsem nenasel. Mohl by jsi mi poradit, kde to najdu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
KIIV+42
God of flame
14. 9. 2008   #4
-
0
-

no pokud mas mysql tak se da pouzit substring_index
pripadne substring a vyuzit i position

ale tezko rici jake SQL mas na mysli

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mach
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 9. 2008   #5
-
0
-

To KIIV : Pouzivam MS SQL. Substring jsem zkousel pouzit, ale problem je v tom, ze jednotlive substringy mohou mit ruznou delku. Nemohl by jsi mi prosimte ukazat jak to mam resit na nejakem priklade.
Predem moc diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
KIIV+42
God of flame
14. 9. 2008   #6
-
0
-

no asi by to vypadalo jako substr( retezec, 1, charindex('|',retezec,2)-1 )
akorat nevim odkud to pocita.. jestli od nuly nebo od jednicky ...
kdyby od jednicky tak das v tom substr 2 aby to vynechalo ten prvni | ... pak najdes kde je druhej a toho se asi chces taky zbavit takze nalezena pozice - pocet pozic od zacatku ... chce to experimentovat tak aby to udelalo presne co chces

a dalsi casti sou uz tezsi ale ne neresitelny.. hledat zacnes od toho koncovyho | pak hledas dalsi... proste to bude pekne hnusnej sql dotaz... ikdyz koukam ze chces jen ty prvni dva tak to bude jen ta druha cast trochu zapeklitejsi ale da se to

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mach
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 9. 2008   #7
-
0
-

To KIIV : Moc diky za radu, diky tomu prikladu jsem konecne pochopil jak na to :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
KIIV+42
God of flame
15. 9. 2008   #8
-
0
-

nemas zac.. staci jeste vyladit a bude to (snad) funkcni

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
stepan0
Newbie
24. 9. 2008   #9
-
0
-

Nejsem si jist jestli jsem úplně přesně pochopil dotaz. Přesto, podobné čistící operace by bylo vhodnější aplikovat na aplikační/webové vrstvě. Do databáze by se za optimálních podmínek neměl takovýto "šmejd" vůbec dostat - třeba proto, že nelze indexovat běžným indexem (ale pouze funkčním indexem nebo fulltextem). Zároveň to ukazuje, že datový model je neoptimalizován (dle NF).

Chápu, že občas jste postaven před hotovou věc. Pokud to však je jenom trochu možné, upravte datový model. Nechci domýšlet, co se stane v případě, pokud budete chtít vyměnit některá pole nebo je naopak přidat/odebrat. Zároveň půjde jen velmi těžko provádět nějaké agregační operace - bude potřeba nejdříve provést substring, poté přetypovat a teprve potom vypočítat (na několika tisících záznamech se už projeví výrazné zpomalení).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.68.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Nacteni Stringu — založil dargorar

Ak je string v stringu — založil XGeniuS

Osekání stringu — založil Lido

Kopírování stringů — založil seno1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý