Velikost souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Velikost souboru – Delphi – Fórum – Programujte.comVelikost souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
14. 9. 2008   #1
-
0
-

Chtěl bych si vytvořit kalkulačku na přepočítávání velikosti souboru.
V programu klepnu na " Otevřít soubor " a v Editu by se mi zobrazila velikost toho souboru v MB a ve druhém přípona souboru.
Např. :- 364 MB - - avi -
Potřebuji poradit jak to udělat.
Stačí mi to rozepsat, nečekám na zdrojový kód .
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.147.–
Buďte na mně hodní, jsem v letech ve kterých se učí pomaleji .
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 9. 2008   #2
-
0
-

otevres soubor jako binarni .... file of char ...
hodis filesize .. . ale mozna pred tim bude chtit jeste reset...
a priponu si odsekni od nazvu souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
15. 9. 2008   #3
-
0
-

Ehm, děkuji, ale nepochopil jsem nic. Takto to nějak vypadá. Zatím si vypočítávám koeficienty a není jich málo. Pro fungování kalkulačky jich potřebuji 224. Prosím jak co kam mám zadat.
TForm1 = class(TForm)
ComboBox2: TComboBox; // rozbalovací seznam pro výběr Kvality videa 4 položky
Edit1: TEdit; // tady bude výsledek
Bevel1: TBevel;
BitBtn1: TBitBtn; // tady je tlačítko pro výpočet Spočítat
BitBtn2: TBitBtn; // tady je tlačítko Ukončit
Image1: TImage;
Image2: TImage;
ComboBox1: TComboBox; // rozbalovací seznam Velikost formátu 8 položek
StaticText1: TStaticText;
StaticText2: TStaticText;
BitBtn3: TBitBtn; // tlačítko pro Vstupní video
Edit2: TEdit; // pole kde se zobrazí velikost videa MB
Edit3: TEdit; // pole kde se zobrazí formát videa avi,mpeg,mpeg2,flv...

procedure BitBtn2Click(Sender: TObject);
procedure BitBtn3Click(Sender: TObject);
procedure ComboBox1Change(Sender: TObject);
procedure ComboBox2Change(Sender: TObject);
procedure BitBtn1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.BitBtn2Click(Sender: TObject);
begin
Close;
end;

procedure TForm1.BitBtn3Click(Sender: TObject);
begin

end;

procedure TForm1.ComboBox1Change(Sender: TObject);
begin

end;

procedure TForm1.ComboBox2Change(Sender: TObject);
begin

end;

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
// sem vložím koeficienty pro výpočet celkem 7typů formátu*4 druhy kvality*8 velikostí formátu
// např. 320x240*Vysoká kvalita*vstupní formát avi = velikost avi*koeficient
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.209.–
Buďte na mně hodní, jsem v letech ve kterých se učí pomaleji .
KIIV+42
God of flame
15. 9. 2008   #4
-
0
-

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
var fi: file of char;
begin
assign(fi, 'soubor.avi'); (* tady samo spravnej soubor *)
reset(fi);
Edit1.text := inttostr(filesize(fi));
close(fi);
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
15. 9. 2008   #5
-
0
-

Asi jsem totální magor a nejde mi to! Vůbec nevím jak zapsat kód !
TComboBox1=text(96 x 64,128 x 96,160 x 128,128 x 128,176 x 144,160 x 112,208 x 176,320 x 240)
TComboBox2=text(Vysoká kvalita,Normální kvalita,Střední kvalita,Nízká kvalita)
//Předělal jsem vyhledání souboru na výběr ze seznamu//
TComboBox3=text(avi,wmv,mpeg,mpeg1,mpeg2,flv,mp4)
TEdit2=text(zadá se číslo,které se zobrazí při najetí myši na soubor)
TEdit1= text(zobrazí se výsledek) po stisknutí tlačítka "Spočítat"
" když zvolím položku TComboBox1(96 x 64) + TComboBox2(Vysoká kvalita) + TComboBox3(avi) + vepíšu ručně TEdit2, tak se mi spočítá (96X64)*(Vysoká kvalita)*(avi)= koeficient (1,64*TEdit2).
nebo (320x240)*(Nízká kvalita)*(mp4)= koeficient (2,33*TEdit2).
Prosím o trpělivost. Já se to určitě naučím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.209.–
Buďte na mně hodní, jsem v letech ve kterých se učí pomaleji .
KIIV+42
God of flame
15. 9. 2008   #6
-
0
-

neni to jednodussi editovat pomoci toho ide? neco jako dvojklik na to combo nebo nejakej z parametru ma rozsireni ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
15. 9. 2008   #7
-
0
-

Asi si nerozumíme a tak jsem to nahrál na web.
http://cid-c92b10301d7766f6.skydrive.live.com/self.aspx/MTV%20Kalkula%c4%8dka/MTV%20Kalkula%c4%8dka.zip
Podívejte se na to prosím a zdělte mi případné zjednodušení. Přiložil jsem k tomu i tabulku s některými koeficienty.
Děkuji

Hotovo a vyřešeno děkuji všem !

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.209.–
Buďte na mně hodní, jsem v letech ve kterých se učí pomaleji .
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Velikost souboru — založil Pavel

Velikost souboru — založil mustafa

Velikost souboru — založil lukyn

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý