C# - odchytenie Tabulatoru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# - odchytenie Tabulatoru – .NET – Fórum – Programujte.comC# - odchytenie Tabulatoru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Santas0
Věrný člen
15. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
chcel by som odchytit stlacenie Tabu, ale ked ho stlacam, app. na to vobec nereaguje.
Ide o winforms aplikaciu, Form ma povolene KeyPreview a v evente Form1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e), reaguje na ostatne klavesy, ale na stlacenie Tabu nie.

Neviete kde moze byt chyba? Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 9. 2008   #2
-
0
-

Nevidím důvod, proč by to nemělo jít, ještě jsem to pro jistotu zkusil v praxi jednoduchým kódem -



private void KeyIsDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if (e.KeyCode == Keys.Tab)
MessageBox.Show("Ahoj!");
}

A skutečně to "Ahoj!" vypíše, když Tab stisknu. Mimochodem, KeyPreview mám na false.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Santas0
Věrný člen
15. 9. 2008   #3
-
0
-



private void Form1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
MessageBox.Show(e.KeyValue.ToString());
}


pri stlaceni ostatnych tlacitok to reaguje, pri stlaceni tabu nie
ked dam keypreview na false, tak mi to neodchyti ziadne klavesy
stale neodchytava tab

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 9. 2008   #4
-
0
-

Ten tvůj kód mi odchytává všechny klávesy včetně Tabu a je jedno, jestli mám KeyPreview na true nebo false. Tohle mi hlava nebere :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
dannyk0
Věrný člen
15. 9. 2008   #5
-
0
-

To co ti napsal chrasty musi fungovat.Nekde musis mit nejakou botu v properties.Mas sprane prirazeny event na klavesy?Jestli muzes,tak posli projekt nebo ten form a muzem to otestovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 9. 2008   #6
-
0
-

To dannyk : Vždyť to má. Když stiskne jakoukoliv klávesu, zavolá se metoda Form1_KeyDown(), která funguje jako handler toho eventu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
dannyk0
Věrný člen
15. 9. 2008   #7
-
0
-

Jo,vsiml sem si toho pozdeji.Puvodni prispevek sem prepsal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 9. 2008   #8
-
0
-

Ok :-) To co píšeš mě taky napadlo, ale pak zase nechápu, proč mu to chytá ostatní klávesy, kdyby to neměl provázané... Asi když sem Santas hodí celý projekt, bude to nejlepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Santas0
Věrný člen
15. 9. 2008   #9
-
0
-

tak som prisiel na toto:
ak vytvorim prazdny projekt, funguje to
ak donho pridam checkbox ci radio, uz nie:(

EDIT: pokial nenastane zvolenie nejakeho radia tak to ako tak funguje, ak sa nemylim
EDIT2: ospravedlnujem sa, ale zdrojaky zatial nemozem moc ukazat, ale ked tak ukazem casti kodu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #10
-
0
-

Mozna to bude tim,ze to odchytavas nad spatnym controlem.Pokud rikas,ze to funguje,kdyz nekliknes na radio buttona, a po kliknuti uz ne,tak to muze bejt tim,ze se zmeni focus ovladaciho prvku a po stisku TAB uz se to nepredava k Form1 ale RadioButton.Tim padem by si to mel odchytavat v nem.

Dalsi moznosti je udelat si odchytavani globalni na celou aplikaci (HOTKEYS), nebo presmerovani vsech eventu KeyDown u controls na 1 event funkci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Vypnutí tabulátoru — založil Porcepoque

Odchytenie close — založil ha2

Odchytenie premennej v main z Thread — založil Test556586

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý