Nova sit – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nova sit – Sítě – Fórum – Programujte.comNova sit – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
raddino0
Návštěvník
16. 9. 2008   #1
-
0
-

caw
sem naprostej laik v pocitacovich sitich a tak vas zadam o radu. momentalne mam doma 2 pocitace pripojene k internetu. a to tak ze mam modem (SIEMENS ADSL USB, myslim ze nema Ethernal nebo tak neco) ktery je zapojen do jednoho pocitace. z toho vede normalni LAN kabel do druheho pres ktery se sdili net. nyni ovsem pribudou dalsi pocitace domu a tak vas zadam o radu jak to vyresit. dela se to myslim nak pres router a switch ale ani jedno nevim co to presne je. poradi nekdo prosim???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #2
-
0
-

Router je cesky smerovac a je to tak nejak chytrejsi switch.Vetsinou ma nejaky WAN port,ktery smeruje do internetu a vnitrni LAN porty,ktere tvori sit.To bude pro tebe asi nejlepsi volba.Na WAN napojis internet a pomoci nastaveni NAT si nastavis pro kazdy pocitac privatni IP.Pak bys nemel mit problem.

Jinak switch je proste prepinac.Prijdou mu nejaka data,on se podiva,kam smeruji (na ktery pocitac primo) a na konkretni port je odesle,pokud jej najde.

Je to cele trochu slozitejsi,ale tobe doporucuju asi ten router.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
raddino0
Návštěvník
16. 9. 2008   #3
-
0
-

takze jestli to dobre chapu tak si koupim router a z telefonu pude kabel do toho WAN a potom z toho pude kabel do pocitace. tim bude mit kazdy pocitac pristup k netu i LAN mezi sebou....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #4
-
0
-

Ano,na routeru nastavis IP,kterou ma pouzivat pro pripojeni do internetu(nebo se to prirazuje automaticky,to zalezi na tvem pripojeni k internetu).Pak si nastavis rozsahy pro prirazovani IP adres dalsich pocitacu.A melo by to jet vse ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
raddino0
Návštěvník
16. 9. 2008   #5
-
0
-

diky. a kdyz ma router wifi tak se muzu pripojit i na wifi??? a jak velky rozsah bude mit ta wifi cca

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
dannyk0
Věrný člen
16. 9. 2008   #6
-
0
-

Jo,kdyz ma wifi,tak router bude jako maly AP(pripojny bod).Dosah to ma vetsinou na byt nebo rodinny dum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Tocimanko0
Grafoman
13. 10. 2008   #7
-
0
-

To raddino: Určite kupuj router. Ja som kúpil za 1600 Sk (?) a neľutujem. Má vstavaný firewall a automaticky prideluje IPčky (mám dynamickú IP). Jeho súčasťou je tiež wifi vysielač, takže sa môžem s wifi napojiť v rámci celého domu (a trošku aj mimo neho). Dá sa dokúpiť anténa a tým si rozšíriť pôsobnosť wifi o ďalšie metre, kilometre, míle.... :)) Ak chceš bez wifi, bude to podstatne lacnejšie. Btw: WAN port je na ethernetový sieťový kábel. Pripojíš do neho kábel a popripájaš jednotlivé PC do LAN portov. Ja mám štvorportový router (nepočítam WAN). Ak pripájaš viac PC, oplatí sa kúpiť niečo s rezervou. Dobre si uchovaj ceduľku a doklady o kúpe, keby ti nepasoval. Ja som vymieňal switch za router, lebo switch mi nevedel popridelovať IP a bolo mi to nanič.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.85.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
m4rt4n0
Duch
3. 11. 2009   #8
-
0
-

jen tak mimochodem, na ten router, pokud by ti nestačily ty 4 (nebo kolik jich tam máš) porty pro LAN, jde normálně připojit do jednoho z těch portů obyčejný switch, kterým připojíš dalších x PC. Router si se vším poradí (směrování a přidělení adres automaticky-DHCP) ;) mám to osobně odzkoušeno.
Teď mám doma router AirLive WT-2000arm (4 x LANport, 1xWANport, wifi). 3 porty mám stabilně obsazené (můj PC, ségřin PC, přípojka v kuchyňi pro notebook), na poslední volný port mám připojen switch pro další 4 pc (často mám doma k opravám2-3 pc).
K tomu wifi na kterou připojuji mého booka pokud je v dosahu a na kterou se připojuje vetšina kámošů při LAN-kalbách. Tzn nejvíce PC kolik jsem měl připojeno najednou na ten router bylo 10 a vše fungovalo fpoho. (2 věc je rychlost připojení k internetu, mám 8MB a to stačilo obstojně).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.22.57.–
sputnikone+1
Věrný člen
3. 11. 2009   #9
-
0
-

Po roce už mu určitě nebudou stačit

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
3. 11. 2009   #10
-
0
-

Na toto ti bohatě postačí D-link Dir 615. Vysílá Wi-Fi b/g/draft n.2. Má jeden rj-45 vstup na net(WAN) a 4 rj-45 výstupy na LAN. Sám ho doma používám a jsem velice spokojen. Hlavně za tu cenu, ktera je pod 1k.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

C++ a síť — založil ...

Domaci sit — založil Kolafa

Pristup na sit — založil Radek Mulacek

Hashtable pres sit — založil insider

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý