Řídící struktury – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Řídící struktury – PHP – Fórum – Programujte.comŘídící struktury – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Choco-TUx0
Newbie
16. 9. 2008   #1
-
0
-

Hoj, řeším menší problém a vůbec netuším v čem to vězí. Jednoduše program přidá text do databáze, ale zároven udělá i else větev a vypíše "něco tam nadatluj". K tomu ještě zapomene vypsat "Komentář byl přidám". Vůbec nechápu v čem to vězí. Díky za pomoc :)

<?php

$nick = $_POST['nickk'];

if ($nick) {
$link=mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "chocotux", "tajneheslo");
mysql_select_db('chocotux', $link);
//::__________________Pridej
mysql_query("INSERT INTO `flash` (`nick`) VALUES ('$nick')", $link)
or die("Komentář nejde přidat: " . mysql_error());
echo"Komentář byl přidám";
}

else {
echo "něco tam nadatluj"; }
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.150.–
16. 9. 2008   #2
-
0
-

Obe vetve if podminky se provest NEMOHOU. To plati stejne jako 1+1=2.

Bud to mas ve smycce (takze se kod porvadi vicekrat), nebo se provadi jiny kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Choco-TUx0
Newbie
16. 9. 2008   #3
-
0
-

Mno tohle jsem chtěl slyšet :) díky moc, takže v tomhle zdrojáku není chyba :). Ta smyčka vypadá asi jako nejrozumejší řešení, mrknu se na to.
Ještě jednou díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.150.–
plasmo0
Věrný člen
16. 9. 2008   #4
-
0
-

To CommanderZ : Stejně jako se nulou nedá dělit a přitom se nulou dá dělit. Protože čím víc je roven dělitel nule, tím více má výsledek desetiných míst.

To Choco-TUx : Zkus to tahle, přidat tam epmty(), kotrolovat zda je vyplněn. Výraz je potřeba negovat, jelikož empty vrací true když je proměnná prázdná a fasle když obsahuje text:



<?php
$nick = $_POST['nickk'];

if (!empty($nick)) {
$link=mysql_connect("mysql.webzdarma.cz", "chocotux", "tajneheslo");
mysql_select_db('chocotux', $link);
//::__________________Pridej
mysql_query("INSERT INTO `flash` (`nick`) VALUES ('$nick')", $link)
or die("Komentář nejde přidat: " . mysql_error());
echo"Komentář byl přidám";
}

else {
echo "něco tam nadatluj"; }
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Santas0
Věrný člen
16. 9. 2008   #5
-
0
-

a nahradil by som
echo"Komentář byl přidám";
za
echo "Komentář byl přidám";
ta medzera by tam mala byt podla mna

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.55.–
http://psandtner.sk/blog
plasmo0
Věrný člen
16. 9. 2008   #6
-
0
-

To Santas : Podle mě tam být nemusí, jde jen o věc estetiky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
pawlik0
Grafoman
16. 9. 2008   #7
-
0
-

To Santas : podle mě tam určitě byt nemusi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Santas0
Věrný člen
16. 9. 2008   #8
-
0
-

pred odoslanim mojho prispevku tu este ziaden iny nebol a myslel som, ze to ma len jeden subor, ina chyba ma tam nenapadla

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.55.–
http://psandtner.sk/blog
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 9. 2008   #9
-
0
-

podle popisu se provedlo jen else... pak se vypsat to ze komentar byl pridan opravdu nemuze :D
krom toho kdyz nebude nastaveny to $_POST['blabla'] tak to bude hazet warning... coz te asi netrapi protoze budou vypnuty hlaseni chyb:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Struktury — založil Samuel Lehotský

Struktury — založil RePRO

Struktury v C++ — založil pin2k

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý