Pomoc s htaccess – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s htaccess – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comPomoc s htaccess – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
17. 9. 2008   #1
-
0
-

ahoj,

som uplny vúúl z htaccess (a keby len z toho :smile6: ... ehm... to nehame tak....) Potreboval by som vytvorit podmienku aby zo zadanej adresy napr.:

foto.test.com


vzniklo vzdy taketo nieco (ale nie presmerovanie 301, ale to podstrcenie ci ako sa to vola, tak aby ostala vyssie uvedena adresa):

test.com/index.php?p=foto


a este z:

foto.test.com/fotak/panasonic/dmc-tz3/


toto:

test.com/index.php?p=foto&pr=fotak/panasonic/dmc-tz3


pomoze niekto ?? (ale skor mi to napise.... lebo tomu akosi ani pomocou ujčeka Googla nechapem)

diki vopred.....

EDIT: zabudol som dodat ze subdomen je viac , cize tiez to musi byt cele "automatizovane"
este raz diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
17. 9. 2008   #2
-
0
-

RewriteEngine on

RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z]+)\.test\.com$
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=%1&pr=$1

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
17. 9. 2008   #3
-
0
-

To bukaj : dakujem za pomoc ale: Internal Server Error :smile10:

chyba je pravdepodobne v RewriteRule (ked som ho zbazal tak uz nebol Internal Server Error...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
17. 9. 2008   #4
-
0
-

tak ciastocne som to rozchodil takto:

RewriteEngine on

RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z]+)\.test\.com$
RewriteRule ^([a-z\/]*)$ index.php?p=%1&pr=$1


lenze su tam dve chyby:
1. newiem preco ale ta subdomena ma vzdy lomitko za sebou (ked odstranim z podmienky rewriterule lomitko tak to nejde) ... to nechapem ani trochu preco...

2. vysledok toho htaccess je vzdy taky ze hlada to index.php na tej subdomene ktora je aktualne zadana (kde ja potrebujem aby to vzdy zmenilo na test.com/index.php?p=.......) napr.:
subdomena.test.com/index.php?p=subdomena&pr=subdomena/zvysok-zo-zadanej adresy.....

+ mi nejde to hlavy co robi ta subdomena aj v premennej pr

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
pawlik0
Grafoman
17. 9. 2008   #5
-
0
-

test.com?p=foto


Tohle jde udělat?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
marioff0
Expert
17. 9. 2008   #6
-
0
-

To pawlik : heh... opravenéééé... diki za upozornenie...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
17. 9. 2008   #7
-
0
-

urobil som toto, ale bohuzial sam dobre nechapem ako to funguje... zatial som to pochopil tak ze v tej prvej premennej v RewriteRule je cesta ku suboru ktora je v URL.... (cize logicky subdomena/priecinky/)

RewriteEngine on 

RewriteBase /

RewriteRule ^([a-z0-9\-]+)\/([a-z0-9\-\/]+)$ index.php?p=$1&pr=$2


ale ako urobit aby sa ta tej subdomene podhodila (nie presmerovat 301) adresa v roote, teda test.com/index.php?.......
uz stracam nadej ze sa to da..... :smile10:

+ma ubezpecte alebo vyvratte tu prvu vetu co som napisal....

diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
18. 9. 2008   #8
-
0
-

marioff
zatial som to pochopil tak ze v tej prvej premennej v RewriteRule je cesta ku suboru ktora je v URL…. (cize logicky subdomena/priecinky/)
Nejspíš máš na nějaké „vyšší“ úrovni udělané, pro URL sudomena.domena.tld se podstrčí domena.tld/sudomena, ne? Může to být někde výš v .htaccess, v .htaccess na vyšší úrovni či přímo v nastavení serveru (<VirtualHost …> … </VirtualHost>). (Možná, že se to nastavuje v nějaké aplikaci hostera?)

Mně na localhostu fungovalo i to, co jsem posílal poprvé. Používání té prvné části cesty jako sudomény bude závislé hosting od hostingu.

ale ako urobit aby sa ta tej subdomene podhodila (nie presmerovat 301) adresa v roote, teda test.com/index.php?…
Ale tohle, co jsi poslal, by mělo normálně pouze podstrčit, ne přesměrovávat. Zkusil bych přidat flagy [QSA,L] (první kvůli tomu, že jinak by v $_GET nebyl přístup k předaným proměnným; druhý, aby se již nic více nepřepisovalo).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
18. 9. 2008   #9
-
0
-

uz som to urobil v spolupraci s admin-om mojho hostingu... nastavil to tak aby sa kazdej subdomene podstrcila zlozka /www

v tom druhom bode nemas pravdu. Vzdy to podstrcilo index.php ale len v tej konkretnej zadanej subdomene... cize napr. subdomena.test.com/index.php?p......

dakujem ale za snahu a pomoc....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Pomoc s .htaccess — založil Profi

.htaccess — založil RePRO

Htaccess — založil tomick

Htaccess — založil Maros

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý