Readln v graficke ?? – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Readln v graficke ?? – Pascal – Fórum – Programujte.comReadln v graficke ?? – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
17. 9. 2008   #1
-
0
-

Dobrý .
neviet niekto ko napísať vložený text v grafike ??
lebo ako tam dať text to viem :

outtextXY(x,y,`text`);

a ked tam chcem dať readln:
GoToXY(x,y);

readln(a);

Neviete nikto poradiť ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.241.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
17. 9. 2008   #2
-
0
-

Gotoxy, Readln a Writeln v grafice většinou funguje taky, stačí v jednotce CRT nastavit proměnnou Directvideo na false, aby se texty vypisovaly pomocí služeb BIOSu a ne přímým přístupem do paměti textového režimu. Ale já osobně to považuji víceméně za prasárnu a doporučil bych spíš napsat si vlastní, grafickou variantu: pomocí Readkey čteš stisknuté klávesy. Když je to písmeno, přidáš ho k nějakému pomocnému řetězci. Když je to backspace (#8), poslední znak z toho řetězce umažeš. Když je to enter (#13), řetězec si uložíš. Po každé stisknuté klávese celý řetězec smažeš (Bar v barvě pozadí) a znovu vykreslíš (Outtextxy). Nebo můžeš mazat jenom podlední znak, který se zrovna změnil, to je jedno. Pak si to zabalíš do nějaké uživatelské funkce, např.:

function gReadln(x,y:integer):string;
a tu volat místo klasického Readln.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.249.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Graficke objekty c# — založil Misiak

Graficke kniznice — založil Tomi

Grafické funkce — založil paatrikv

Grafické editory — založil Martin Šmarda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý