Nastavenie ineho priecinku?? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavenie ineho priecinku?? – PHP – Fórum – Programujte.comNastavenie ineho priecinku?? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
18. 9. 2008   #1
-
0
-

vopred sorrky za nazov vlakna.. newiem ako by som moj novy problem nazval...

V adresnom riadku mam adresu napr. subdomena.test.com/uzivatel/priecinok/, ktorej je podhodená pomocou htaccess adresa test.com/index.php

v subore index.php mam obrazok (alebo styl css.... to je jedno...) ktory ma zadanu relativnu adresu napr. img/obrazok.jpg. Lenze ked je adresa subdomena.test.com/uzivatel/priecinok/ tak aj obrazky maju potom adresu

test.com/uzivatel/priecinok/img/obrazok.jpg
.

Newiete ako by som zariadil to aby sa mi vzdy obrazky a ine subory linkovane v tom index.php spravne nacitali, teda aby boli v kode spravne adresy? Subdomena moze byt vzdy ina, a aj priecinkov akykolvek pocet.

toto je moje riesenie, ale sa mi nezda moc dobre.... zistim pocet priecinkov v adrese, vytvorim premennu s takym poctom ../ (v tomto pripade ../../) a hadzem to do adresy pred samotny obrazok (img src="<?php echo $premenna; ?>img/obrazok.jpg).

proste nechcem davat furt tu premennu do adresy.... pfuuuj..

diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 9. 2008   #2
-
0
-

tak zobrazuj i obrazky tim scriptem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
19. 9. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : ako to myslis??

v index.php (abs. adresa: http://test.com/index.php) je:

<img src="img/obrazok.jpg" alt="" />
a ten obrazok sa nachadza v http://test.com/img/obrazok.jpg


adresa ktorou som ten index.php zavolal (pomocov htaccess)moze byt napr:
http://subdomena.test.com/priecinok1/priecinok2/
resp. moze mat viac priecinkov


no a tym padol ze je tam taka adresa hlada ten obrazok na adrese:
test.com/priecinok1/priecinok2/img/obrazok.jpg

ale potrebujem aby to vzdy hladalo subory od rootu... nie od adresy ktora je zadana...

tak po lopate... lepsie to asi nevysvetlim

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 9. 2008   #4
-
0
-

ja vim presne co mas na mysli... znam co to dela... a mame tu na wapy proste aplikace ktery kdyz dostanou na konci te cesty napriklad .jpg tak nactou ten obrazek a poslou jako by to byl on (se spravnym content-type samozrejme)
pripadne si ty adresy generuj tak aby vychazely pokazdy stejne


nebo proste zadej img src="/blabla/blabla/img/..." / na zacatku znamena rootdir ... pripadne pokud to mas i s tim test.com tak
http://test.com/img/....

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
19. 9. 2008   #5
-
0
-

"generovat" tie obrazky nechcem, lebo su to aj fotky a tak to moze predstavovat zbytocnu zataz pre server...

skusal som aj to lomitko / a neslo mi to... teraz som to vyskusal a slape to.... nechapem :smile14:
hlavne ze to ide .... diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Uzamknutie priečinku — založil Marecek

Nastavenie Qt — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý