Otevření nového okna – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otevření nového okna – .NET – Fórum – Programujte.comOtevření nového okna – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jenoc0
Newbie
20. 9. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den.

Potřeboval bych zajistit, aby při kliknutí na např. tlačítko se otevřelo nové okno, kam si budu moci umístit další ovládací panely (tlačítka, ..). Chtěl bych to stvořit v C#. Jak na to?

Předem děkuju za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 9. 2008   #2
-
0
-

Možnosti jsou dvě, buďto si to celé můžeš napsat ručně (včetně přidávání tlačítek na ten nový form), nebo si ho v Designérovi Visual Studia navrhnout a pak jenom udělat jeho instanci a zavolat na ni Show().



private void Kliknuto(object sender, EventArgs e)
{
Form2 form = new Form2();
form.Show();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
K0pf!k
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 10. 2009   #3
-
0
-

To Chrasty : hujec...
prosímtě...a nevíš jak bych to druhý okýnko otevřel tak aby se mi to okýnko před tim zavřelo?prostě nějakou uplně jednoduchou instalačku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
1. 10. 2009   #4
-
0
-

Když pominu, že instalačka v .NETu je blbost, tak to okno prostě před otevřením novýho skryj a pak ho klidně zavři (metody už jistě najdeš sám).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.118.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
K0pf!k
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 10. 2009   #5
-
0
-

To djanosik : já nemyslel jako vytvářet instalačku ...jenom prostě aby mi to okno zmizelo...a ono nemizí...mám to takle...a zkoušel sem kromě toho HIDE taky CLOSE a stejně tam to okno furt zůstává...

private void nextBtn_onkoPrvni_Click(object sender, EventArgs e)
{
oknoDruhe form1 = new oknoDruhe();
form1.Show();
oknoPrvni form2 = new oknoPrvni();
form2.Hide();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
K0pf!k
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 10. 2009   #6
-
0
-

To K0pf!k : takže když si vytvořím jenom 2 prázdný vokýnka...v jednom tlačítko další a v druhým zět...tak se mi po každým kliknutím sice otevře to následující nebo předchozí okýnko...ale pokaždý jiný...takže po pár kliknutích jsem u sta okýnek...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 10. 2009   #7
-
0
-

Musíš vytvořit jen jednu instanci toho okna a potom manipulovat s ní. Tzn.

oknoDruhe form1 = new oknoDruhe(); 

použít pouze při vytváření okna. Pak už jen volej show() a hide().

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
K0pf!k
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 10. 2009   #8
-
0
-

To z_moravec : a jak potom nechám zavřít i to první okno?protože já otevřu to druhý ,ale to první zustane taky otevřený...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
1. 10. 2009   #9
-
0
-

To K0pf!k : Jak by se mohlo zavřít, když ho nezavíráš? Dává to smysl? Ty chceš zavřít instanci okna, ve které jsi klikl na tlačítko, tak proč vytváříš novou?

private void nextBtn_onkoPrvni_Click(object sender, EventArgs e) 

{
oknoDruhe form1 = new oknoDruhe();
form1.Show();
this.Close(); // nebo Hide(); ...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.118.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý