Fulltext vyhledávání v databázi – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fulltext vyhledávání v databázi – MySQL – Fórum – Programujte.comFulltext vyhledávání v databázi – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

MZetko0
Stálý člen
20. 9. 2008   #1
-
0
-

Mám takový zlváštní problém. Nevím čím to je, ale vyhledávání na mých stránkách odmíta vyhledávat některá slova, jako je FROM, WHERE atd.
Kód vyhledávání v SQL(z PHP) je následovný -

$sql="SELECT * 

FROM tabulka
WHERE MATCH(sloupec_jmeno)
AGAINST('" . $_POST['najdi'] . "*' IN BOOLEAN MODE)


U všech ostatních slov toto vyhledávání vrací správné výsledky, ale tady prostě ne. Nejsou tato slova pro vyhledávání zakázána?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
dannyk0
Věrný člen
20. 9. 2008   #2
-
0
-

Mozna vnitrni ochrana proti sql injectionu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
20. 9. 2008   #3
-
0
-

On nekde je blacklist slov, ktere vyhledavac ignoruje. Jednak jsou tam takove ty "and", "in" atd., ktere nemaji zadnou inf. hodnotu, a pak jsou tam mozna i tyhle veci.

Vubec si ale nepamatuju, jak se s tim pracuje, podivej je na MySQL dokumentaci do sekce o Fulltextu , tam to je, ja tam o tom cetl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Fulltext mysql — založil marioff

Fulltext & Sk/Cz — založil dalaman

Vyhledávání — založil al

Vyhledávání — založil x-flyer

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý