C# - pouziti += – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# - pouziti += – .NET – Fórum – Programujte.comC# - pouziti += – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
aleskm0
Duch
21. 9. 2008   #1
-
0
-

Zdravím. Mám jednu začátečnickou otázku ... zkoumal jsem v C# pouziti Timeru a na MSDN jsem nasel priklad. Nerozumim v nem jedne veci, kdyz se tam prirazuje vlastnost .Elapsed, pouziji tam +=. S tim jsem se jeste nikdy nesetkal, muzete mi nekdo kratce vysvetlit kdy se += (asi existuje i -=) pouziva ? Pripadne me odkazte na neco na Netu, zkousel jsem hledat, ale nic jsem nenasel. Diky

MSDN:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.timers.timer.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.30.–
Reklama
Reklama
Nemo
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
21. 9. 2008   #2
-
0
-

pouziva se ke zkraceni zapisu např. :
a += 1;
je stejný jako
a = a + 1;
stejne funguje i -= ;*= ;/=

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
KIIV+42
God of flame
21. 9. 2008   #3
-
0
-

To Nemo : no a += 1; je mozna lepsi i pouzit a++ (vrati hodnotu a a pote zvetsi o jedna) nebo ++a (zvetsi hodnotu a o jedna a pote vrati novou hodnotu)

a += 2094 ; // napriklad :D

jinak sou i dalsi &= |= ^= ........

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
21. 9. 2008   #4
-
0
-

Konkretne u toho timeru v elapsed += znamena registraci posluchace.Proste zapisem



timer.Elapsed += new nejaky_delegat(nejaka_funkce_pro_zpracovani);

pripises na pomyslnou listinu funkci,ktera se bude volat pri vyvolani eventu.A jediny a hlavni duvod,proc je tam += misto = je ten,ze techto posluchacu muzes mit nekolik.Pak,kdyz se vyvola event,tak se zavolaji vsechny registrovane funkce.

Dalsi moznosti pro pouziti += mas uz vyse ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
aleskm0
Duch
21. 9. 2008   #5
-
0
-

To dannyk : super, díky moc za vysvětlení :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.30.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

Pouziti siforvani v C++ — založil Holek

Použití dll v C — založil etrix

Použití assert — založil ghibulo

Použití Javy? — založil vesík

Pouziti ICloneable — založil alp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý