Jak dostat do proměné obsah souboru včetně php? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak dostat do proměné obsah souboru včetně php? – PHP – Fórum – Programujte.comJak dostat do proměné obsah souboru včetně php? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fswolf
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 9. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, potreboval bych, aby napriklad promena $pokus obsahovala obsah souboru mujpokus.php ale po provedeni php. Tedy dejme tomu ze v souboru mujpokus.php jsou nejake funkce atd, nemohu tedy jen slepe precist soubor znak po znaku. Zkousel jsem to udelat nasledovne:

$pokus = require (mujpokus.php);

Ale to my vypsalo cislo 1, coz vubec nevim proc, ale kazdopadne me to moc neuspokojilo. Poradi mi nekdo co s tim? Dik!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.207.–
Reklama
Reklama
pawlik0
Grafoman
21. 9. 2008   #2
-
0
-

To fswolf : pomocí require to rozhodně nepůjde, protože require vrací 1, jestli se soubor povede načíst a v opačném případě nulu. Zkus hledat na googlu funckci fopen(). Ta by mohla pomoct.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
meneltharion0
Návštěvník
21. 9. 2008   #3
-
0
-

Dá se použít output buffering:

ob_start();

require('mujpokus.php');
$pokus = ob_get_contents();
ob_end_clean();

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.176.–
pawlik0
Grafoman
21. 9. 2008   #4
-
0
-

To meneltharion : To mě nenapadlo... ale mam pocit, že fswolf je začátečník - pro něj možná bude lepší nějaká klasická práce se soubory....

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
meneltharion0
Návštěvník
21. 9. 2008   #5
-
0
-

Možná, že by se dalo použít načtení souboru do proměnné a použití fce eval na vyhodnocení kódu v té proměnné...
EDIT: Tak ne, eval nevrací vyhodnocený obsah té proměnné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.176.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
21. 9. 2008   #6
-
0
-

jedine ob_clean();

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
21. 9. 2008   #7
-
0
-

meneltharion napsal:
Dá se použít output buffering:

ob_start();
require('mujpokus.php');
$pokus = ob_get_contents();
ob_end_clean();



Tohle ti v kodu muze nadelat poradny chaos. Co kdyby ten otevirany skript treba pracoval s nejakymi promennymi, se kterymi pracuje i ten hlavni skript?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
meneltharion0
Návštěvník
22. 9. 2008   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 127 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý