Vyvolání TForm2 – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyvolání TForm2 – Delphi – Fórum – Programujte.comVyvolání TForm2 – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
21. 9. 2008   #1
-
0
-

Otevření Form2 ?
Form2.ShowModal;

Prosím je zpětná cesta správná?
Klepnutím ve Form2 na BitBtn1 se zobrazí bmp obrázek ve Form1.Image2 a okno Form2 se zavře

Form1.Image2.caption:=Form2.BitBtn1.picture.graphic.loadfromfile('C:\Documents and Settings\Dokumenty\Projekt OKNA\Obrázky\čtverec 1.bmp');
Close;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.147.–
Buďte na mně hodní, jsem v letech ve kterých se učí pomaleji .
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
21. 9. 2008   #2
-
0
-

To TenglerDaniel : neni lepsi nacitat obrazky relativne? treba je mit v adresari s tim programem ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
21. 9. 2008   #3
-
0
-

KIIV napsal:
To TenglerDaniel : neni lepsi nacitat obrazky relativne? treba je mit v adresari s tim programem ...



Hm bylo pokud bych jich měl 10. Jde o projekt "Okna", základních druhů oken je 100 a v programu mám BitBtn s obrázkem tvaru.Když na něj klepnu, tak se mi zobrazí zvětšeně v Image i s kótováním. Pod image mám Edity ( vždy nad kótou), které jsou propojeny se SpinEdity a tak se k různému druhu obrázku ("okna") přiřadí i určitá velikost. Když si představíš kolik potřebuji BitBtn pro přehlednost ,je lepší je mít mimo hlavní Form.
Jedná se o technický projekt a tak si vem těch obrázků(výkresů) co mám uložených v bmp.
Co jsi myslel tím adresářem ?
Určitým řešením by mohl být i PageControl, ale jsem začátečník a nevím co a jak !
Učím se tím, že vytvářím složitější projekt. Z nápověd z různých fór jsem se toho naučil dost a tak prosím o trpělivost a více rad .
Hlavu mám ok a tak mi to tam leze samo.
Mohu nahrát obrázek projektu pro představu, ale nevím jaka zdali to sem jde .
Jinak zatím děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.147.–
Buďte na mně hodní, jsem v letech ve kterých se učí pomaleji .
KIIV+42
God of flame
22. 9. 2008   #4
-
0
-

toz cleneni do podadresaru....
kazdopadne cestu mit natvrdo od C: znamena jen to, ze to nebude pouzitelny nikde krom u tebe... samo pokud to teda neni ucel

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

C# vyvolani události — založil cybernick

C# vyvolani udalosti — založil cybernick

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý