C# naačítání výsledku do pole jejich výpis – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# naačítání výsledku do pole jejich výpis – C / C++ – Fórum – Programujte.comC# naačítání výsledku do pole jejich výpis – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

JiriVavru0
Návštěvník
22. 9. 2008   #1
-
0
-

Zdravím
Mám níže uvedenou aplikaci kostka, nemohu ale přijít na to, jak načíst házené hodnoty do pole (resp. 2 jednorozměrných polí) a na konci programu vypsat hádané a losované hodnoty..

Tuší prosím někdo, jak na to?

Děkuji za každou radu..

 Random r = new Random();//Vytvori novou instanci random

int limit = 10; //definice konstanty maximalni pocet hodu kostkou..po nich probehne vyhodnoceni
int hozene = 0; //vygenerovane cislo
int tipovane = 0; //nas tip
int pokusy = 0; // pocet pokusu
int body = 0; //pocet uspesnych
int konec = 0; //Nastavena Hodnota pro ukonceni aplikace
int[] losovani = new int[limit]; //Pole pro ukladani losovanych tahu
int[] tipy = new int[limit]; //Pole pro ukladani tipovanych vysledku

while (pokusy != limit) //Zacatek cyklu WHILE pro testovani podminky
{

hozene = r.Next(1, 7); //Nastaveni indexovani od 1,jelikoz kostka nema 0
Console.WriteLine("Zadejte Vas tip...nebo stiskni klavesu 0 pro konec");
tipovane = Int32.Parse(Console.ReadLine());//Nacteni tipovane hodnoty


pokusy++; //Inkrementace hodnoty pokusu

if (tipovane == "0") //Puvodne pouzito toto (cmd == konec) zeptat se, jak to vyresit?
{
Console.WriteLine("To je konec");
break; //příkaz ukončuje nejvnitřnější neuzavřenou smyčku cyklu a ihned opouští cyklus

}

if (hozene == tipovane)
{
Console.WriteLine("Jsi dobrej");
body++;
}


else //Ekvivalentni zapis pro vypis textoveho retzce s vysledkem
{
Console.WriteLine("Spatnej tip generovane cislo je {0},vas tip {1}.", hozene.ToString(), tipovane.ToString());
Console.WriteLine("Zadej cislo");
Console.WriteLine("Pocet celkovych pokusu " + pokusy.ToString() + " Z toho je uspesnych " + body.ToString());
}

if (pokusy == 10)
{
Console.WriteLine("Pocet pokusu byl 10 ");
Console.WriteLine("Podivej se na soupis losovanych a tipovanych cisel");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.162.–
JiriVavru0
Návštěvník
22. 9. 2008   #2
-
0
-

Tak vyřešeno pomocí foreach...
Omlouvám se za zbytečné vlákno..

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý