Funkce v javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce v javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFunkce v javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

killermax0
Newbie
22. 9. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, mám xhtml kód:

<form name="kniha" method="post" action="#">

<div>
<input type="text" name="jmeno" value="" />
<div class="novy_koment_lista">
<a href="javascript:emoticon('tady napište text')"><img src="images/tlac_b.png" alt="tlačítko tučně" title="Vložit tučný text" /></a>
<textarea name="text" rows="6" cols="30" class="form-textarea" ></textarea>
<input type="image" src="images/tlac_odeslat.png" value="Odeslat" />
</div>
</form>

a javascriptovou funkci
<script type="text/javascript">  

<!--
function emoticon(text) {
var txtarea = document.kniha.text;
text = ' ' + text + ' ';
if (txtarea.createTextRange && txtarea.caretPos) {
var caretPos = txtarea.caretPos;
caretPos.text = caretPos.text.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ? text + ' ' : text;
txtarea.focus();
} else {
txtarea.value += text;
txtarea.focus();
}
}
-->
</script>

A chtěl bych se zeptat, zda by se dalo odkazovat u formu na něco jineho než na NAME, protože ten v xhtl 1.0 strict není definován. Případně jak to upravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.86.–
22. 9. 2008   #2
-
0
-

Form je pouze rozsireni standartniho objektu elementu. Da se tedy ziskat tradicnim document.getElementById

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
killermax0
Newbie
22. 9. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : Díky moc za vysvětlení i pomoc, už to jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.86.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý