Kare – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kare – Visual Basic – Fórum – Programujte.comKare – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kare
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 9. 2008   #1
-
0
-

Ahoj.

Mam premenne A,B,Vzorec

A = 1
B = 2
Vzorec = A+B

Ako urobit aby v programe sa previedlo:

vysledok = vzorec

pricom do vysledku sa vlozia konkretne premenne a vysledok bude nie text ale hodnota 3?

Karol

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.163.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
25. 9. 2008   #2
-
0
-

vubec nechapu o co se snazis... ale tusim ze hledas neco jako eval mozna :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kare
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 9. 2008   #3
-
0
-

To KIIV :

No mam v databaze ulozene vzorce, napr. A+B / 100 *C
V databaze mam tiez ulozene premenne A, B, C ....
Potrebujem aby program zobral vzorec v textovej forme, a vlozil do nich premenne a vysledok niekam vlozil.
Eval som skusal, neriesi mi to. Alebo nie takym jednoduchym sposobom - eval(vzorec)

Uz som sa vydal cestou ktorou to ide, rozparsujem vzorec, urcim co je premenna, nacitam danu premennu, poskladam znova vzorec ale uz s vlozenymi doplnenymi premennymi a pouzijem eval.
Tak to ide, len sa mi to zda komplikovane, hladam nieco jednoduchsie

Idealne by bolo: eval("A+B / 100 * C") a vysledok bude cislo ale toto funguje iba v pripade, ze premenne A,B,C su odkazy na polia ... v formulari zapisane s presnou cestou forms!nazov ..... alebo je to funkcia

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.163.–
KIIV+42
God of flame
25. 9. 2008   #4
-
0
-

To kare : no analyza a zpracovani vzorcu neni zrovna moc trivialni :) ikdyz muzes se zkusit naucit treba posfixove zpracovani :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Karel the Robot — založil Atheo

Karel vol2. — založil Atheo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý