Nastavení pointeru na začátek souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavení pointeru na začátek souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comNastavení pointeru na začátek souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bald3rr0
Super člen
27. 9. 2008   #1
-
0
-

Mám následující problém. Zjišťuji si počet řádků v souboru tak, že testuji, jestli je znak roven '\n'. Projedu znak po znaku celý soubor a poté bych chtěl ze souboru načítat od prvního znaku. Kód jsem napsal takto:

while(!fin.eof()) {

znak = fin.get();
if(znak == '\n')
pocet_radku++;
}

fin.seekg(0, ios::beg);

znak = fin.get();

Tento kód bohužel nefunguje. Pokud zavolám fci fin.get(); a uložím její návratovou hodnotu do proměné, uloží se mi tam konec souboru. A jelikož nemohu přijít na chybu, tak Vás žádám o pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 9. 2008   #2
-
0
-

sem dal do google seekg ios::beg a co nevyjelo... ze to nekomu nevraci na zacatek... a co nevidim dokonce je tam i reseni

Actually no you haven't add this ss.clear(); before your ss.seekg(0,
std::ios::beg); statement
You have to clear the state of the stream [eofbit or failbit may have
been set] Probably the former since you already read from the stream
and you have to clear it before you can reset the read position.

ss.clear();
ss.seekg(0, std::ios::beg);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
27. 9. 2008   #3
-
0
-

Ja nevim,podle kodu to vypada bezchypne.Ovsem ja tyhle streamy nerad pouzivam,takze presne nereknu.Osobne bych asi pro cteni souboru pouzil tridu FILE a k ni f* funkce.

Tady je maly priklad:



http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdio/fseek.html


Mam ale pocit,ze proudy jsou "jednosmerne".Vidim,ze pouzivas .get() pro ziskani znaku.Je mozne,ze se timto pointer posune a neni mozne ho vratit na zacatek.
Rikam,spis zkus FILE tridu.Ta je "obousmerna".Mam odzkousene.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV+42
God of flame
27. 9. 2008   #4
-
0
-

To dannyk : udajne je to tim ze tam sou nastaveny nektery stavovy bity.. tudiz se pred tim ma zavolat jeste to clear() -..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bald3rr0
Super člen
27. 9. 2008   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
KIIV+42
God of flame
27. 9. 2008   #6
-
0
-

To Bald3rr : no v tom prikladu nic nenacitaj... jen skoci nakonec a zjisti pozici... nic co by zmenilo priznaky v tom objektu.. to az bys zkusil neco nacist..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
28. 9. 2008   #7
-
0
-

Je to mozny,ale rikam,ja streamy nerad pouzivam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Vojtěch Havel
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
29. 9. 2008   #8
-
0
-

To KIIV : ano, musí se zavolat clear(), protože streamu, ze kterého čteme se nestaví příznak EOF, takže i když ho posuneš, nejde z něj číst, dokud ten příznak nevymažeš :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 119 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý