Konzole a čeština. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Konzole a čeština. – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonzole a čeština. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jisla0
Newbie
29. 9. 2008   #1
-
0
-

konzolová aplikace:
Někde jsem viděl napsanou funkci, která umožňovala tisk do standartního výstupu českými znaky.
fc se používala asi takto : cout << cesky (" ěščřřž..");

Nemáte ji někdo.
Sám dsi ji napsat zatím nedokážu.

Děkuji Jisla

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.96.–
dannyk0
Věrný člen
29. 9. 2008   #2
-
0
-

Co vim,tak to neni potreba.Proste napises cout << "ěščěščěšč"; a spustis.Melo by to fungovat i pri nastavenem multi-byte kodovani projektu.Pokud ne,tak v unicode by to melo jit a to pak pouzijes cout << _T("ěščěščě");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
jisla0
Newbie
29. 9. 2008   #3
-
0
-

Tak nevím, mně to teda nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.96.–
Bald3rr0
Super člen
29. 9. 2008   #4
-
0
-

To jisla : Můžu ti nabídnout jen mnou vytvořený hlavičkový soubor, kde jsou znaky uloženy v proměných

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
jisla0
Newbie
29. 9. 2008   #5
-
0
-

To Bald3rr :
Děkuji, jednoduché a funguje to.
Jen ten kód je pak trochu nepřehledný.

Jisla

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.96.–
Vojtěch Havel
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
29. 9. 2008   #6
-
0
-

Ale notak....

http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/clocale/setlocale.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
jisla0
Newbie
30. 9. 2008   #7
-
0
-

To Vojtěch Havel :

Můžete uvést příklad nastavení 'setlocale' a implementaci na objekt 'cout' ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.39.96.–
Vojtěch Havel
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
6. 10. 2008   #8
-
0
-



#include <clocale>
#include <iostream>

int main()
{
setlocale(LC_ALL, "cs_CZ");
std::cout << "ěščřžýáíé";
}


nemám ozkoušeno, doufám, že to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
FreeWind
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2008   #9
-
0
-

Pokud pouzivas Mingw/G++ tak musis mit zdrojaky v UTF-8.

#include <iostream>

#include <locale>
#include <clocale>

int main()
{
#ifdef WIN32
std::locale::global(std::locale("czech"));
setlocale(LC_ALL, "czech");
_wsetlocale(LC_ALL, L"czech");
#else
std::locale::global(std::locale("cs_CZ"));
setlocale(LC_ALL, "cs_CZ");
#endif

std::wcout << "ěščřžýáíé";
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Fullscreen v konzole — založil nevim

WInApi a konzole — založil Grun

Konzole - clear — založil fnenks

Menu v konzole? — založil xDev

Konzole - zpoždění — založil Bhu

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý