Notifikace aplikace o změně dat v tabulce – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Notifikace aplikace o změně dat v tabulce – MySQL – Fórum – Programujte.comNotifikace aplikace o změně dat v tabulce – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BEZY
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
30. 9. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, píšu v Delphi DB aplikaci, která bude zároveň běžet na několika PC. Tato aplikace Bude z databáze číst počet kusů skladem, po vyfakturování daný počet kusů odečte. Jak sem zmínil, bude běžet na více PC - tzn. potřebuju zajistit, aby každá instance měla aktuální info z DB. Samozřejmě to lze řešti timerem přímo v aplikaci, ale DB bude tisíce řádek, takže by to bylo hodně neefektivní.
Tak mě napadlo, že by bylo dobré, kdyby DB mohla moji aplikaci na změnu upozornit - např. zasláním windows message nebo podobně.
Vím, že reagovat na UPDATE dotaz se dá v triggeru, ale co do něj napsat, aby upozornil moji aplikaci?
Popř. jak jinak by se dal tento problém (jednoduše) vyřešit?
Thx

PS: Používám MySQL 5 (a v Delphi technologii dbExpress, na tom ale snad nezáleží)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.107.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 9. 2008   #2
-
0
-

todle je nanestesti hodne tezka vec... leda nahodit pri otevreni na editaci nejakej zamek co priznak ze polozka neni uz aktualni a nacitat jen ty s timto priznakem... ale neni to vubec jednoducha zalezitost

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
30. 9. 2008   #3
-
0
-

Ukladej si zaroven s ukladanim do databaze i nekam zvlast cas posledni manipulace s ni a pak pingej jenom tohle. Idealni by asi bylo, kdyby tam byla nejaka hostujici aplikace, ktera by zporstredkovavala komunikaci s databazi a po kazde zmene si ta data nacacheovala.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý