Aktivní položka menu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aktivní položka menu – PHP – Fórum – Programujte.comAktivní položka menu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Janina0
Návštěvník
2. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mam klasickou stránku s příponou .php . Mám

<html>

<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css">
</head>
<body>
<div id="menu" >
<? include "menu.inc"; ?>
</div>
</body>
</html>


includuju tam to menu.
Ale mám problém. Potřebuji, aby se mi obarvovali aktivní položky menu.
Jak to mám udělat? Zkoušela jsem to takhle:

<?php

echo "<ul>";
echo "<li";
if ($page=="prvni") {
echo " class='aktivni'";
}
echo "><a href='soubor1.php?page=prvni'>První</a></li>";
echo "<li";
if ($page=="druhy") {
echo " class='aktivni'";
}
echo "><a href='soubor2.php?page=druhy'>Druhý</a></li>";
echo "<li";
.....atd
Nefunguje to. Co dělám špatně? Co mi tam chybí? Nebo přebývá? :) díky za opravu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 10. 2008   #2
-
0
-

a ses si uplne jist ze v $page mas neco z toho? pak jestli mas v css ten styl na aktivni... a tak dale... moznosti je bezpocet...

zobrazuje se ve zdrojovym kodu stranky kdyz ji zobrazis to class='aktivni' ??
moznosti je nekonecne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pawlik0
Grafoman
3. 10. 2008   #3
-
0
-

To Janina : mas register globals? - nebylo by lepsi $_GET['page']? - Jestli jsem dobre pochopil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
ETNyx0
Newbie
5. 10. 2008   #4
-
0
-

Zdravim, ja to delam nejak takhle (treba ti to pomuze):



function button($name, $url, $subject, $page, $first = false) {
if($page == $subject OR ($first == true AND $page == "" )){
echo "<a href=\"$url\"><span class=\"link\"><span class=\"sipka\">$name</span></span></a>";
} else {
echo "<a href=\"$url\"><span class=\"no-link\">$name</span></a>";
}
}

button("Uvod", "index.php?page=uvod", "uvod", $_GET["page"], true);
button("Kontakty", "index.php?page=kontakty", "kontakty", $_GET["page"]);
button("O společnosti", "index.php?page=spol", "spol", $_GET["page"]);
button("Produkty", "index.php?page=produkty", "produkty", $_GET["page"]);
button("Cenník", "index.php?page=cenik", "cenik", $_GET["page"]);
(urcite to jde i lip)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.145.–
Janina0
Návštěvník
5. 10. 2008   #5
-
0
-

Díky všem :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý