C zaciatocnik – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C zaciatocnik – C / C++ – Fórum – Programujte.comC zaciatocnik – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
janik3660
Návštěvník
5. 10. 2008   #1
-
0
-

hojte, tak nedavno som sa zacal venovat C, prosim vas neviete co mam napisat aby s ami program hned nezavrel ? nieco ako v pascale readln. diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.68.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
Reklama
Reklama
pawlik0
Grafoman
5. 10. 2008   #2
-
0
-

To janik366 : v C++ je to cin.get(), nevim jak v C - jestli to je jinak

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Earl Cash0
Věrný člen
5. 10. 2008   #3
-
0
-

nekdo pouziva getchar() nekdo system("pause")..a najdou se i taci, kteri to pousteji primo pres prikazovy radek...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
sneakfast0
Newbie
5. 10. 2008   #4
-
0
-

getchar to jistí, jinak zkus třeba prostředí codeblocks, tam ti to na konci zastaví automaticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.243.–
yaqwsx+9
Posthunter
5. 10. 2008   #5
-
0
-

A pokud používáš windows, mlžeš zkusit

system("pause");

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.81.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
pawlik0
Grafoman
5. 10. 2008   #6
-
0
-

To yaqwsx :

Earl Cash napsal:
nekdo pouziva getchar() nekdo system("pause")..a najdou se i taci, kteri to pousteji primo pres prikazovy radek...


už to tu bylo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
12. 10. 2008   #7
-
0
-

yaqwsx napsal:
A pokud používáš windows, mlžeš zkusit

system("pause");


V Cčku dělám asi dva týdny, ale podle našeho asistenta na VŠ je system("pause") a podobné příkazy "zhovadilost" a máme se tomu vyhnout obloukem...

Jinak já používám Code::Blocks a tam se mi okno s příkazovým řádkem zavře až zmáčknu nějakou klávesu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.37.–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
yaqwsx+9
Posthunter
12. 10. 2008   #8
-
0
-

To Mautinek : Ano je to hovadina, ale začátečníkovi to vadit moc nemusí... A pochybuji, že bude psát profi konzolové aplikace...

A omlouvám se, nevšiml jsem si, že už to tu bylo

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.89.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mihulik0
Návštěvník
12. 10. 2008   #9
-
0
-

yaqwsx napsal:
To Mautinek : Ano je to hovadina, ale začátečníkovi to vadit moc nemusí... A pochybuji, že bude psát profi konzolové aplikace...

A omlouvám se, nevšiml jsem si, že už to tu bylo


Ovšem, co se jednou naučíš, blbě se později odnaučíš ne?
Člověk by se měl snažit programovat hned od začátku tak, aby se za to nemusel stydět....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
12. 10. 2008   #10
-
0
-

To Mihulik : dobrá úvaha :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Earl Cash0
Věrný člen
12. 10. 2008   #11
-
0
-

Ovšem, co se jednou naučíš, blbě se později odnaučíš ne?
Člověk by se měl snažit programovat hned od začátku tak, aby se za to nemusel stydět....

ja osobne vidim problem ve spatne zvolenem IDE...spousta zacatecniku sahne po DEV-C++, ktery je takovymto moresum nauci...kdyby pouzivali "inteligentnejsi" IDEcka, ktere umi "podrzet" okno s konzoli i po skonceni programu (Code::Blocks a urcite i dalsi), nikdy by se s timto nepotykali...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Mihulik0
Návštěvník
12. 10. 2008   #12
-
0
-

Earl Cash napsal:

Ovšem, co se jednou naučíš, blbě se později odnaučíš ne?
Člověk by se měl snažit programovat hned od začátku tak, aby se za to nemusel stydět....

ja osobne vidim problem ve spatne zvolenem IDE...spousta zacatecniku sahne po DEV-C++, ktery je takovymto moresum nauci...kdyby pouzivali "inteligentnejsi" IDEcka, ktere umi "podrzet" okno s konzoli i po skonceni programu (Code::Blocks a urcite i dalsi), nikdy by se s timto nepotykali...


otázka je, jestli pro začátek nepoužívat spíše poznámkový blok, než robustní IDE. Je pravda, že se sice bude prát se "zbytečnými" věcmi, které by ho v pořádném IDE nepotkali, ale aspoň ho to vycepuje a pochopí, že IDE je od toho, aby mu ulehčovalo práci, ne aby ji dělalo za něj. Navíc aspoň zjistí, jak fungují věci "pod kapotou", kterými by se v IDE taktéž příliš nezabýval.
Například Java má na tohle skvělé IDE BlueJ, které je přímo určené k výuce Javy a metodiky OOP. Jestli něco takové existuje i pro C nevím.
Je to ovšem dost sporná otázka, jelikož psát v Poznámkové bloku může opravdu spousty lidí zbytečně odradit. Nevím no, zvolil bych asi nějaký kompromis, jestli ovšem pro C existuje:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Earl Cash0
Věrný člen
12. 10. 2008   #13
-
0
-

To Mihulik : psat v poznamkovem bloku je znacne neproduktivni... :)) to radeji zvolit nejaky editor, ktery alespon zvyraznuje souvisejici zavorky a obarvuje syntaxi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
12. 10. 2008   #14
-
0
-

To Mihulik : Na druhou stranu ti ale zase IDE alespoň zvýrazní syntaxi, doplní druhou závorku, odsadí zleva atd... což se v začátcích taky hodí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.37.–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Mihulik0
Návštěvník
12. 10. 2008   #15
-
0
-

Mautinek napsal:
To Mihulik : Na druhou stranu ti ale zase IDE alespoň zvýrazní syntaxi, doplní druhou závorku, odsadí zleva atd... což se v začátcích taky hodí...


však říkám, že je to ošemetná otázka. IDE i Pozn. blok mají své + i - :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
imcold0
Newbie
13. 10. 2008   #16
-
0
-

Konzolové aplikácie sú určené na spúšťanie z konzole; IDE možno rieši predávanie parametrov, ale presmerovanie vstupu/výstupu a rúry už nie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.112.–
Mihulik0
Návštěvník
13. 10. 2008   #17
-
0
-

Earl Cash napsal:
To Mihulik : psat v poznamkovem bloku je znacne neproduktivni... :)) to radeji zvolit nejaky editor, ktery alespon zvyraznuje souvisejici zavorky a obarvuje syntaxi...


to nepochybně. Neumím si představit, že produkuji nějakou distribuovanou vícevrstvou Enterprise aplikaci v poznámkovém bloku:-D
Chce to nějaký kompromis jako je BlueJ, to je opravdu podle mne zlatá věc pro začátečníka:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
jiM.sTREET0
Newbie
13. 10. 2008   #18
-
0
-

v C getch(); - ukonceni libovolnym znakem, nebo getchar(); - ukonceni enterem

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Podobná vlákna

Začiatočník — založil luko8525

C++ (začiatočník) — založil Patrik

Začiatočnik v delphi... — založil kelt3

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý