Podmínka C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podmínka C# – .NET – Fórum – Programujte.comPodmínka C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

ASP.NET
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 10. 2008   #1
-
0
-

Jak do podmínky, přidat několik hodnot??

if(promena int == 1 nebo 2 nebo 3 nebo 4)
{
Console.WriteLine("Hello");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
6. 10. 2008   #2
-
0
-

nastduduj si ako funguju podmienky. A pouzivaj tag code

if (promena == 1 || promena == 2 || promena == 3 || promena == 4)

{
Console.WriteLine("Hello");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.183.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
6. 10. 2008   #3
-
0
-

Jako operátor "nebo" slouží "||"



int i = 3;
if (i == 1 || i == 2 || i == 3 || i == 4 )


Tohle je jeden postup, ale ne úplně ideální. Když máš za sebou posloupnost čísel, je elegantnější tohle:
if(i >= 1 && i<=4)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
ASP.NET
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
6. 10. 2008   #4
-
0
-

jednodušeji by to nešlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
6. 10. 2008   #5
-
0
-

To ASP.NET : Jednodušeji než to

if(i >= 1 && i<=4)
to už asi nepůjde

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 10. 2008   #6
-
0
-

a je to včetně 1 a 4???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Al0
Věrný člen
6. 10. 2008   #7
-
0
-

to AU>
>= znamená je větší nebo rovná se => že to je včetně, to se snad učí už na základce ne? :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Podminka — založil Atheo

C++ podmínka — založil Selfer

Podmínka If C++ — založil Jonasberg

Podmínka where — založil spartan13

Podmínka IF — založil pawlik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý