Vstup – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vstup – Java – Fórum – Programujte.comVstup – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
wokena0
Stálý člen
6. 10. 2008   #1
-
0
-

Rad bych vedel,proc nejde volat promenou typu string v tomto kodu:





package vstup;
import java.io.*;
import java.util.*;

public class Main {


public static void main(String[] args) {
try { System.out.println("napis cislo:");
BufferedReader vstup=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
String s=vstup.readLine();
}
catch(IOException e){
System.out.println("ch");



}

try { System.out.println("napis cislo:");
BufferedReader marek=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
String i=marek.readLine();
}
catch(IOException e){
System.out.println("ch");

System.out.println(i);
}
}}



Uvital bych,kdyby jste mi rekli,jak ji zavolat.Dekuji za odpovedi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.248.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
Reklama
Reklama
Spectator0
Věrný člen
6. 10. 2008   #2
-
0
-

To je tak strašidelně napsaný (myslim vizuální stránku) :smile19: :smile19:
Je tam blbě vidět co kam patří. Jestli to nemáš nějak mimo blok, ale fakt nevim, moc se mi to nechce luštit

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.230.–
. . .
Mihulik0
Návštěvník
6. 10. 2008   #3
-
0
-

Samozřejmě že k proměnné i (bavíme-li se o ní) nejde přistupovat, jelikož žádná proměnná i v oboru platnosti, kde k ní přistupuješ, neexistuje.
Platnosti proměnných-naprostý základ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
Foowie
~ Anonymní uživatel
39 příspěvků
6. 10. 2008   #4
-
0
-

V Tvém příkladu je proměnná s viditelná jenom v bloku "try". Aby byla viděna i vně tohoto bloku, musí být deklarována vně a uvnitř by mělo být pouze přiřazení hodnoty.

package vstup;


import java.io.*;

public class Main {

public static void main(String[] args) {
String s = "";
try {
System.out.println("Napis slovo:");
BufferedReader vstup = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
s = vstup.readLine();
} catch (IOException e) {
System.out.println("Chyba");
}
System.out.println(s);
}
}


Jinak pokud používáš Eclipse tak pro příště před postováním použij "Source -> Format".

Foowie

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.87.–
Mihulik0
Návštěvník
6. 10. 2008   #5
-
0
-

Proč zbytečně vytvářet nový objekt, který bez použití ihned zahodím?
String s=null;
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.98.–
wokena0
Stálý člen
7. 10. 2008   #6
-
0
-

Díky,Foowie

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.248.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Vstup — založil Khyplozz

Vstup — založil unjava

Vstup — založil Khyplozz

Vstup z klávesnice — založil Hans33

Vstup ze souboru — založil crAzY^

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý