Nejde zapnout PC – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejde zapnout PC – Hardware – Fórum – Programujte.comNejde zapnout PC – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
6. 10. 2008   #1
-
0
-

Řeším delikátní problém. Mám základní desku MSI K8N SLI, procesor AMD Athlon 64 3800+ atd. atd. a 500W zdroj. A mám problém, že když PC vypnu a delší dobu nepoužívám (tzn. když jsem týden pryč) tak kontrolka signalizující zapnutí PC začne dlouze blikat a PC nijak nereaguje -> nejde zapnout, větráky se netočí, vůbec nic nedělá, akorát dlouze bliká. Navíc, nemůže za to síť, nezáleží totiž, jestli je PC vůbec připojeno do proudu, či je vypnutý zdroj a podobně. Nicméně, mám takový trik, když nechám PC chvilku blikat a poté vypnu zdroj -> vytáhnu pc z proudu -> zapnu zdroj -> připojím do proudu, PC v pohodě jede. Dříve jsem to nijak neřešil, nikdy se nestává že týden nezapnu PC, nyní se to ale interval začal zkracovat až teď, kdy se to stane (přestane reagovat, jenom nečinně bliká) hned po vypnutí. Což už je docela nepříjemné. Nemám nejmenší ponětí, čím by to mohlo být (zdroj je AFAIK měněnej a chyba stále přetrvává), nejspíše nějaká chyba v základce. Nevíte, co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
6. 10. 2008   #2
-
0
-

Osobně bych možná prvně zkusil vytáhnout baterku BIOSU na MB a PC zkusit párkrát bez zapojení do elektřiny zapnout. Poté nastavit znovu Bios.
Pokud nepomůže, hledal bych HW chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.102.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
6. 10. 2008   #3
-
0
-

Hmmm.. a kdyzs menil zdroj, nebylo to kvuli tomu,ze se ti spalil kompl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.40.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
6. 10. 2008   #4
-
0
-

Nebo teda zdroj?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.40.–
6. 10. 2008   #5
-
0
-

To Mixxy : Nn, zdroj se měnil proto, že PC dělalo právě tohle. Měnil jsem pouze za výkonnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
mephi0
Expert
22. 10. 2008   #6
-
0
-

nemaš v biose zapnuty S3 ? možno je problem s tym.
takže ta kontrolka stale blika aj keď vypneš pc ? ešte ma napada, ak maš vistu tak existuje nastavenie, ktore zakazuje vypnuť pc ak komunikuje so sieťou. Ak by nič nepomahalo skusil by som reset cmos a potom flash biosu ak existuje nova verzia. Potom by som pc rozobral a povysával od prachu :) no a potom by som sem napisal či to pomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý