Delphi - umí zde někdo ? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Delphi - umí zde někdo ? – Delphi – Fórum – Programujte.comDelphi - umí zde někdo ? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

xy30000
Newbie
6. 10. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, doufám, že mě pomůže nějaký odborník s aplikací, mám tento zdrojový kód který porovnává dvě čísla podle velikosti a vypisuje vždy to větší číslo, potřeboval bych to ale upravit tak, aby ty dvě čísla seřadil od menšího po větší a vypsal na obrazovku, zkoušel jsem už nevím co a nejde mě to.


var a,b: integer;

begin
write('Napis prvni cislo: '); readln(a);
write('Napis druhe cislo: '); readln(b);
if a>b then
write('Vetsi cislo je ',a)
else
if a=b then write('Cisla jsou stejna')
else write('Vetsi cislo je ',b);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.8.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 10. 2008   #2
-
0
-

nejak sem nepochopil... jako ze mas dve cisla a snazis se vypsat prvni mensi a druhy to vetsi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nahodny Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
6. 10. 2008   #3
-
0
-

Proc chces seradit dve cisla, ktery mas ulozeny jenom v promennych moc nechapu (kdyby byly ulozeny v poli, seznamu atd. tak proc ne), ale jestli chces vypsat nejdriv to mensi cislo a potom to vetsi tak co treba takhle:

var a,b: integer;

begin
write('Napis prvni cislo: '); readln(a);
write('Napis druhe cislo: '); readln(b);
if a>b then
write(b, ' ', a)
else
if a=b then write('Cisla jsou stejna')
else write(a, ' ', b);
readln;
end.

Nevim jestli je to syntakticky spravne, pac sem Pascal uz dlouuho nevidel.. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
Nahodny Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
6. 10. 2008   #4
-
0
-

Proc chces seradit dve cisla, ktery mas ulozeny jenom v promennych moc nechapu (kdyby byly ulozeny v poli, seznamu atd. tak proc ne), ale jestli chces vypsat nejdriv to mensi cislo a potom to vetsi tak co treba takhle:

var a,b: integer;

begin
write('Napis prvni cislo: '); readln(a);
write('Napis druhe cislo: '); readln(b);
if a>b then
write(b, ' ', a)
else
if a=b then write('Cisla jsou stejna')
else write(a, ' ', b);
readln;
end.

Nevim jestli je to syntakticky spravne, pac sem Pascal uz dlouuho nevidel.. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
Nahodny Kolemjdouci
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
6. 10. 2008   #5
-
0
-

Sorry za ten double post, ale v Operu to asi moc nebere :( BTW Zajimavy ze je tady rubrika, kritika webu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.197.–
MZetko0
Stálý člen
6. 10. 2008   #6
-
0
-

var a, b: integer;


begin
write('Napis prvni cislo: ');
readln(a);
write('Napis druhe cislo: ');
readln(b);

if a>b then begin
write('Vetsi cislo je ',a,' (',b,', ',a,')');
end
else begin
if a=b then begin
write('Cisla jsou stejna');
end
else begin
write('Vetsi cislo je ',b,' (',a,', ',b,')');
end;
end;
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý