Problém - cykly – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém - cykly – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém - cykly – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
mám takovýto problém:

do{

cout << "Zadejte teploty pro " << mesta[i] << ": " << endl;
for(int x = 0; x < MESICE; x++){
cout << mesice[x] << ": ";
int *vstup = new int;
if(cin >> *vstup){
teploty[x][i] = *vstup;
delete vstup;
}
else{
delete vstup;
break;
}
}
i++;
}while(i < MESTA);

od tohoto kódu očekávám že mě nechá zadat teploty k určeným městům; mám definované konstany MESTA a MESICE; pokud bude zadán neceločíselný vstup tak se breakne cyklus for; jenže když se vykonává další cyklus while tak mě to nenechá zadat ani jednu teplotu.
Prosím o pomoc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 10. 2008   #2
-
0
-

ono je to tim ze se program pri zadani necelociselne hodnoty zaseka kvuli cin... uz to tu resil i jinej typek...
pomuze cin.clear(); a pak se zbavit spatnyho slova nactenim do stringu... cin >> s ;

takze neco jako

if ( !(cin >> *vstup) ) { cin.clear(); string s; cin >> s ; } pak treba continue aby se zopakovalo zadavani a nepreslo se na dalsi mesto

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 10. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : díky moc, přesně něco takového jsem potřeboval....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 10. 2008   #4
-
0
-

me bylo hned jasne odkud vitr vane.... kdybys tam nemel to i++ tak by se to zacyklilo do nekonecna a jediny co by pomohlo by bylo ctrl-c

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 10. 2008   #5
-
0
-

To KIIV : jj to je mi jasný

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Zamotane cykly — založil blibli

Tkinter a cykly — založil Spectator

Cykly s promennymi — založil Petrr

C Cykly, 5 operací — založil Lukáš

CHAR pole + cykly — založil Jeyekomon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý