A kolik vidíte ideální velikost loga? Rozměry cca 900*200. A jaký formát na web? Nejspíš PNG, že?
Fórum › Typografie
Ideální velikost loga :)
To Janina : logo je imho něco jiného. Ale hodně lidí to tak říká. Tak k dotazu: Neexistuje optimální velikost. Prostě ti nemůžu říct přesnou velikost ...x... protože:
1) Teoreticky v originálnějších webech je hlavička na části nebo prostě je jinak, než je to normální (nebo nijak není oddělena).
2) Prakticky to dost záleží na zaměření. Můj skromný tip:
No šířku dáš posle toho pro hjaké rozlišení chceš web otpimalizovat...600x800 dneska používá málokdo, takže můžeš s klidným svědomím použít šířku do 1000px a na výšku podle chuti, ale zase neukousni hlaviškou moc obsahové části ;)
Jinak to nechtěla's by se psalo spisovně s apostrofem, ale jako nechtělas' tuším...myslím, že jsme to měli i někde v diktátu v čj, ale už si vzpomínám jen matně...
Poslední dobou vidím na každém rohu ty malé notebooky s shitným rozlišením 800x600 :D Blíží se zase doba, kdy budeme optimalizovat i na 800x600? :D
To Jasper : Snad budou mít Operu Mobile, ne? Ta to umí pěkně zmenšit vše :D
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jinak ideální velikosti jednotlivých prvků najdeš třeba na Jakpsatweb.cz - http://jakpsatweb.cz/, ale jinak taková webdesignérká norma je do 100 kB na celý layout :)
To Curo : Nevím no, co jsem viděl ve škole, tak tam mají klasiku XP + FF, IE a tak :D A když jsme u toho, tak zrovna v neděli mi psal jeden klient, že se mu na webu cosik špatně zobrazuje při 800x600. Takže hádám, že si taky pořídil tu "super cool" mašinku :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ideální velikost ikonky — založil Janina
Ideální engine — založil marek321
Ideální příležitost pro absolventa — založil z_colorbee
Jak zvolím ideální rozměry pro větší tisk? — založil Ivette
Aspekty návrhu loga. — založil DaisyNichol