MPEG hlavička – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MPEG hlavička – C / C++ – Fórum – Programujte.comMPEG hlavička – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Parcus0
Duch
9. 10. 2008   #1
-
0
-

Dobrý večer,
potřebuji z mp3 souboru zjistit bitrate (popis zde http://www-kiv.zcu.cz/~herout/html_sbo/mp3/1.html#hdr_tab).
Každý rámec začíná jedenácti jedničkama, další 3 bajty už obsahují daný informace.

Hledám tedy bajt s hodnotou 255 (1111 1111) a za ním 3 následující bajty, problém je v tom, že těchto 255 je v souboru víc a ty 3 bajty mívají povětšinou jinou hodnotu.

Máte někdo s tímto zkušenosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.198.–
Není důležitý být u toho, když se pracuje, ale když se rozdává!
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
9. 10. 2008   #2
-
0
-

doufam ze se to nesnazis dolovat ze souboru s variabilni bitrate :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Parcus0
Duch
9. 10. 2008   #3
-
0
-

To KIIV : To mě ani nenapadlo...
Jde mi o to, že tu mp3 budu posílat přes paralelní port do mp3 dekodéru. Usoudil jsem tedy, že budu každou sekundu posílat x bitů (podle bitrate) do onoho dekodéru.

Ještě takovej dotaz, kdyby to byla variabilni bitrate tak by musel být každej rámec jinej, tedy s jinýma hodnotama... je ta uváha správná?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.198.–
Není důležitý být u toho, když se pracuje, ale když se rozdává!
KIIV+42
God of flame
9. 10. 2008   #4
-
0
-

no pravdepodobne ano... melo by to byt v popisu u vlastnosti souboru ... jaky je bitrate a pripadne jestli je promenlivej... a prumernej

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Parcus0
Duch
9. 10. 2008   #5
-
0
-

To KIIV : Přikládám obrázek z winampu ... jestli se jedná o proměnou bitrate jsem nezjistil :-)
Je tam, ale napsaná poloha hlavičky na 4513 bajtu od začátku skladby ...její 4 bajty mají hodnotu 255 , 251, 16, 100 tyhle hodnoty s epři hledání toho znaku s hodnotou 255 zobrazují, ale jsou i tam i ty ostatní :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.198.–
Není důležitý být u toho, když se pracuje, ale když se rozdává!
KIIV+42
God of flame
9. 10. 2008   #6
-
0
-

VBR - Variable Bit Rate

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
9. 10. 2008   #7
-
0
-

btw kdyz to budes hnat do dekoderu po lpt nebylo by mozna od veci hodit tam i vyrovnavaci pamet... a z ni to az postupne brat... ale nevim jak presne ten dekoder facha..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
9. 10. 2008   #8
-
0
-

no tak to uprimne mam trochu pochybnosti jestli to pak zvladnes...
pokud uz to odnekud neprebiras ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Parcus0
Duch
9. 10. 2008   #9
-
0
-

To KIIV : No já to mám jako ročníkovou práci, to by mě vedoucí snad určitě poradil...
Jen jsem měl teďkom zjistit po jakejch částech se budou ty data odesílat po paralelním portu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.198.–
Není důležitý být u toho, když se pracuje, ale když se rozdává!
imcold0
Newbie
9. 10. 2008   #10
-
0
-

Nájdi prvý syncword (FF F hex - ak súbor neobsahuje IDv2, tak je hneď na začiatku súboru, ak áno, preskoč IDtag), prečítaj hlavičku a vypočítaj, kde sa v súbore nachádza ďalšia. Seek, prečítaj novú hlavičku atď. - ale hľadať len tak v súbore 0xFF nemôže fungovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.112.–
Parcus0
Duch
9. 10. 2008   #11
-
0
-

No zítra sem zkusím nahrát nějaký "rádoby" řešení a uvidíme...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.198.–
Není důležitý být u toho, když se pracuje, ale když se rozdává!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Hlavička — založil Levin

Hlavička — založil Martin

Hlavička funkce — založil Kadla

Responsivní hlavička — založil Pavel

TCp hlavicka — založil kuca

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý