O této soutěži jsem se dozvěděl na konci prázdnin na nejmenovaném e-zinu, všechno jsem si pročetl, znělo to dobře, tak proč se nezapojit? To jsem taky udělal.
V prvním kole jsem zvolil lehkou úlohu, což byla osudová chyba. Sice tam nebyla potřeba alogritmizace, ale neustále jsem se hádal s Designerem Visual Studia, až jsem se na to vykvákl, sem tam jsem pomohl plasmovi (on dělalou těžkou).
V druhém kole jsem si vzal těžkou - Parsovač matematických výrazů, připadalo mi to jednodušší než gameska. Tato úloha se zcela zakládá na dobré algoritmizaci. Myslím, že vytváření takové aplikace se složitým algoritmem je mnohem zábavnější, než přetahování komponent z toolboxu. Ovšem vývoj této aplikace mi taky dělal potíže, naštěstí mi dělal spolužák beta testy. Metodu na výpočet jsem přepsal aspoň třikrát :-), ale dnes, o šesti hodinách ráno, jsem to konečně vyřešil.
CElkově mám z .NET Challenge dobrý pocit, člověk se naučí mnoho nového a ukazuje co vše se dá s .NET udělat.
A vás se ptám... Přihlásili jste se do .NET Challenge? Jaké děláte úlohy?
Fórum › .NET
.NET Challenge - Soutěžíte?
Já taky soutěžím, ale postupoval jsem opačně - v prvním kole jsem si vzal těžkou úlohu (duplicitní soubory) a v druhém kole jsem si vzal to pexeso (naopak mi přišlo lehčí než parsovač, byl jsem navíc týden mimo domov, tak jsem vzal to co mi přišlo jednodušší :smile1: ) Už jsem zvědavý na pondělí na další zadání, mohli by třeba dát nějaký Silverlight:-)
Svou účast jsem zvažoval, ale nakonec mě zlákala jiná soutěž.
Já jsem zvolil po duplicitních souborech parsovač. Po asi dvouch přepisování celého algoritmu a mnoha pokusech mi už to (snad) funguje, ale chtěl by to nějak efektivně kontrolovat. Neví někdo o nějakém již hotovém parsovači?
Btw, zkoušeli jste dělat strom výrazů? S tim je taky strašně práce. Když člověk udělá, že mezery mezi vrcholy jsou s každou vyšší úrovní dvojnásobné, strom brzy naroste do olbřímích rozměrů...
To czbero : Co komu si do řiti pomáhal :D mě určitě ne ;-)
Když jsem hodnotil odevzdané práce, překvapilo mě několik věci:
1. Nikdo nepoužil LINQ to XML na úlohu o snippetech
2. Plno lidí si myslí, že když jsou dva soubory stejně dlouhé, tak jsou identické
3. Při použití cizího Open source se o tom nenamáhají informovat
ad 1) Já LINQ to XML použil! :smile4: :smile5: Ale nějak jsem to zapoměl odevzdat, respektive nešlo mi propojit objekt se snippetem k GUI (furt padlo Visual Studio), tak jsem se na to vykašlal.
ad 2) No nedivil bych se, kdyby si někteří mysleli, že duplicitní soubor je soubor se stejným názvem.
ad 3) To jako použili přímo ten kód bez jakýchkoliv větších úprav? No fuj!
To czbero :No vidíš. Ale jednu radu nepovažuju za tak velkou radu aby celé programujte o tom muselo vědět. Aby každý věděl o jakou šlo prkotinu tak to lo vytvořen dalšího sloupce ve VS. A proč jsem na to zapoměl bylo to že to co si napsal nefungovalo. Tak se uklidni ;-)
Japo: myslim si ze nas tak trochu os*ali. Odovzdanie pexesa bolo uz 5.10 a doteraz nie je k dispozicii dalsia lahka uloha. + v ASP.NET som v zivote nerobil (ASP hej ale to bolo 5 rokov dozadu, potom iba PHP a to zriedkavo)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
F1 Challenge 99-02 — založil Jan Malý
Python Challenge — založil Enuyvatar
Návrat k Python Challenge — založil prosteja
Problém s python challenge :-) — založil
Pozvánka do soutěže HCP Challenge od SAP — založil vkastovsky