Dobrý den,
jsem tak nějak začátečník a zpracovávám si databázový systém za pomoci Microsoft Access 2003. Udělal jsem si plno dotazů a všechno pěkné, až jsem se zasekl. Potřeboval bych poradit, jakou funkci, nebo dotaz použít, popřípadně jak použít, u tohoto problému. Zadám příklad.
Řekněme, že analyzuji data výrobků, které vycházejí každý měsíc, stejně jako časopisy například...
Mám databázi například za měsíc leden a únor a březen. Hlavičky sloupců v tabulce jsou následnovné.
Výrobek Měsíc ČísloOdběratele DodánoKS ProdánoKS Prodano%
Chci aby se mi zpracoval výjezd odběratelů /podle čísla odběratele - jedinečný údaj/, kteří třikrát za sebou prodali buďto všechny dodané kusy, nebo žádné - podle sloupce Prodano%. Tedy Oběratele, kteří by za měsíc 1,2 a 3 prodali to samé množství výrobků ale buď vše, nebo žádné. Takže by se měnil pouze Měsíc a DodánoKs.
A druhá potíž...potřebuji dokázat vyfiltrovat nové odběratele za aktuální měsíc...budou to tedy ti, kteří se vyskytují v měsíci březnu naprosto nově..ovšem pouze oproti únoru..
...ach jo, už se v tom nějak motám...
...budu rád za každou radu...
Fórum › MySQL
Microsoft Access - pomoc s dotazem/funkcí
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů
Podobná vlákna
Microsoft access — založil netman92
Pomoc s sql dotazem — založil Shockwave
Microsoft access VYTVORENI Databaze — založil Tuttinho
Chyba při dotazu na databázi - Microsoft Office Access — založil Markaos
POmoc s du ms access — založil tommassino
Moderátoři diskuze