[Boo] Kalkulačka v příkazovém řádku – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[Boo] Kalkulačka v příkazovém řádku – .NET – Fórum – Programujte.com[Boo] Kalkulačka v příkazovém řádku – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MisfiT0
Duch
10. 10. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,

dostali jsme za úkol udělat v progr. jazyce Boo (nevím proč se sakra místo jazyka, který nikdo nepoužívá, neučíme rovnou C#.. :/) kalkulačku. Tento jazyk využívá .NET ...

Tak jsem něco zkusil...

import System

import System.Collections

def soucet(x as int, y as int) as int: // Funkce pro sčítání
vysledek as int = x + y
return vysledek


print "\t #### KALKULACKA #### \n";

// zadani prvniho scitance
num1 = Console.Read()
input = gets()

print "\n+\n"

// zadani druheho scitance
num2 = Console.Read()
input = gets()

// vypsani vysledku, vyuziti funkce soucet
print "\nVýsledek: " + soucet(num1,num2) + "\n"

print "Pokračujte stiskem libovolné klávesy . . ."
Console.ReadKey(true) // stiskem libovolne klavesy se zavre konzole

No a mám problém... do konzole nejdřív zadám prvního sčítance např. 1 -> enter, pak druhého... taky 1 -> enter a jako výsledek mi to hodí "98"... sakra jakto?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.249.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
10. 10. 2008   #2
-
0
-

Protoze precteny znak neprevadis na int tak, jak mas.
Ono precteny znak 1 = 31h = 49d,no a 49 + 49 = 98.
Musis pouzit Convert.ToInt32(Console.Read()),to by melo pomoct.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
MisfiT0
Duch
10. 10. 2008   #3
-
0
-

takhle?

// zadani prvniho scitance

num1 = Convert.ToInt32(Console.Read())
input = gets()

print "\n+\n"

// zadani druheho scitance
num2 = Convert.ToInt32(Console.Read())
input = gets()


pořád stejné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.249.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
10. 10. 2008   #4
-
0
-

v boo sa nevyznam, netreba nahodou num1 as int = Convert...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.183.–
Tase0
Stálý člen
12. 10. 2008   #5
-
0
-

Sry ja boo taky neznam ale zkus se zeptat nejakeho kamose co dela taky ten ukol ze chces vedet jak se konvertuje, ale ja chodim do Jecny na IT a profesor vam musi nejdrive vysvetlit vsechny funkce nez vam zada ten ukol takze je to vina bud ucitele nebo zaka ktery nedaval pozor :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
MisfiT0
Duch
12. 10. 2008   #6
-
0
-

Už jsem to vyřešil

def scitani(x as double, y as double): 

vysledek as double = x + y
return vysledek

num1 as double = double.Parse(Console.ReadLine())

znamenko as string = Console.ReadLine()

num2 as double = double.Parse(Console.ReadLine())

if znamenko == "+":
print "\n= " + scitani(num1,num2) + "\n"


:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.249.–
Tase0
Stálý člen
12. 10. 2008   #7
-
0
-

uz jsem to nasel:

num1 = int(num1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý