[RE] Vyber textu mezi [tagy] – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[RE] Vyber textu mezi [tagy] – PHP – Fórum – Programujte.com[RE] Vyber textu mezi [tagy] – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Misiak0
Návštěvník
11. 10. 2008   #1
-
0
-

hoj zaujimalo by ma ako vybrat urcity vymedzeny text....
napriklad: text [ip] text xxx [/ip] dalsi text [ip] text yyy [/ip] dalsi text

ako vybrat text xxx a text yyy?

skusal som reguralne vyrazy typu



$premurl =Ereg("\[ip\].\w*.\[/ip\]",$text,$x);
for($i=0; $i< count($x);$i++)
{
echo $x[$i]."polozka jedna";
}

ale vysledok bol
    

[ip]text yyy[/ip]polozka jedna

nenasiel som ani ako ziskat index jednotlivych ip aby som mohol pouzit funkciu substr....
poradil by mi niekto pls....
za odpoved dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.192.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
12. 10. 2008   #2
-
0
-



if (preg_match_all('#\[ip\](.+)\[/ip\]#iU', '[ip] text xxx [/ip] dalsi text [ip] text yyy [/ip]', $matchs)) {
foreach ($matchs[1] as $i => $match)
echo "Polozka $i: " . trim($match) . '';
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Misiak0
Návštěvník
27. 10. 2008   #3
-
0
-

To hrach : mno dik za radu som to vyskusal vo vlastnom redakcnom systeme...a funguje to dobre az na to ze nerozumiem tej # a vznikol mi problem s ktorym si uz par dni lamem hlavu...



[uxl]adresa[/uxl]

sa ma zmenit na <a href='adresa' target='_blank'>adresa</a>

mno zmenit sa sice zmeni ale neulozi sa mi clanok do databaze... pripajam kod.


function zamenTagy($text)
{
if (preg_match_all('#\[uxl\](.+)\[/uxl\]#iU', $text, $matchs))
{
$text2 = str_replace("[uxl]", " ", $text);
$text3 = str_replace("[/uxl]", " ", $text2);

foreach ($matchs[1] as $i => $match)
{
$textik= Vytvor_url($match,$text3);

}
}


$text_br = str_replace("[br]", "<br>", $textik);

return $text_br;

}

function Vytvor_url($url,$text_c)
{

$textt = str_replace($url,"<a href='$url' target='_blank'>$url</a>",$text_c);
return $textt;
}



pripajam cast kodu kde vkladam do databazy...dotaz sa tvary akoby prebehol ale v databaza ostane prazdna


$text_cl2= ZamenTagy($text_cl);

$sql2 = "INSERT INTO clankyhtml VALUES ('','$id_clanok','$id_kat','$autor','$text_cl2','$nadpis_cl','$popis_cl','$date_cl','$cas_cl','$sel_forum')";
$mysql_query=@mysql_query($sql2,$connect);

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.44.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
28. 10. 2008   #4
-
0
-

pri kazdym pruchodu cyklu si prepisujes textik puvodnim text3
udelej tedy nejak poradek v nazvech tech promennych. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý